Göbeklitepe Tapınakları Panelde Anlatıldı

Göbeklitepe Tapınakları Panelde Anlatıldı

Üsküdar Belediyesi tarafından “Tarihi Değiştiren Kazılar-1” projesi kapsamında düzenlenen panelde Şanlıurfa’da keşfedilen Göbeklitepe Tapınakları anlatıldı.Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün “Tar...

Üsküdar Belediyesi tarafından “Tarihi Değiştiren Kazılar-1” projesi kapsamında düzenlenen panelde Şanlıurfa’da keşfedilen Göbeklitepe Tapınakları anlatıldı.

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün “Tarihi Değiştiren Kazılar - 1” projesi kapsamında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde panel düzenledi. Panelde Alman arkeolog Prof. Dr. Klaus Schmidt ve arkeolog eşi Çiğdem Schmidt kaşifliğini yaptığı Şanlıurfa’da keşfedilen ve dünyanın bilinen en eski mabedi özelliğini taşıyan “Göbeklitepe Tapınakları” hakkında bilgi verildi. Göbeklitepe Tapınaklarının kaşiflerinden olan Arkeolog Çiğdem Schmidt, binlerce yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe hakkında sunum yaptı.

“Tarihimizi halkımıza tanıtıyoruz” diyen Üsküdar Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık, “Üsküdar’ımız biliyorsunuz kadim kültürün merkezi olarak anılmaktadır. Bu nedenle özellikle Üsküdar ve İstanbul halkına tarihimizi yeniden anlatabilmek için 12 bin yıl önce hayat sürmüş insanların yaptığı eserleri bu günkü insanlarımıza burada tanıtmaya çalışıyoruz. İşte Göbeklitepe dediğimiz Şanlıurfa’daki önemli yerlerimizden bir yeri bugün akşam halkımıza tanıtmaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi salonumuz dolu, bizimde kültürel faaliyetlerimizde bu şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Panel sonrası Göbeklitepe’nin hiç bilinmeyen görüntülerinin de yer aldığı ‘Dünden Bugüne Göbeklitepe’ fotoğraf sergisi vatandaşlar tarafından ilgi gördü.