Göçük tehlikesine karşı naylonlu önlem

Göçük tehlikesine karşı naylonlu önlem

Çankırı'da hafriyat çalışması tamamlanan inşaat alanında, göçük tehlikesine karşı dik yamaca naylon muşamba gerildi. İki yol arasında kalan inşaat, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Hiçbir tedbirin alınmadığı inşaatta vatandaşlar,...

Çankırı'da hafriyat çalışması tamamlanan inşaat alanında, göçük tehlikesine karşı dik yamaca naylon muşamba gerildi.

İki yol arasında kalan inşaat, vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Hiçbir tedbirin alınmadığı inşaatta vatandaşlar, yol çökmesi ve bina temellerinin zarar görmesinden endişe ediyor. Yoldan geçen araçlar, yayalar ve apartman için tehlike oluşturan şantiye alanında, göçük tehlikesine karşı sadece ikaz tabelası bulunuyor. Kayması muhtemel toprak ile inşaat arasına gerilen naylon- muşambanın yüzlerce ton ağırlığı nasıl engelleyeceği ise merak konusu oldu.

Konuyla ilgili ismini vermeden açıklama yapan bir uzman, şantiye alanından asıl sorumluluğun iş güvenliği uzmanı, yapı denetim firması ve şantiye şefine ait olduğunu ifade etti. Uzman, "Toprak yağıştan ıslanıp kaymasın diye üstüne muşamba örtülmesi oldukça ilkel ve inşaat terminolojisinde olmayan bir yöntem" dedi.

Kazılan bölgenin çökmesini önlemek için çelik hasır ile örülüp püskürtme beton uygulaması yapılması gerektiğini anlatan aynı uzman, Çankırı’da inşaat sektöründe haksız rekabet olduğunu ve firmalara göre ayrıcalık tanındığını söyledi ve o inşatta alınacak önlemin maliyetinin 50 ila 100 bin lira arasında bir meblağ tutacağını, bu maliyetin hiçbir olası can kaybı ile ölçülemeyeceğini ifade etti.

Bir mahalleli ise tehlikenin boyutunu gözler önüne dökecek nitelikte şu açıklamalarda bulundu: "Bu yol doldurma bir yoldur. Daha önce dere yatağı vardı. O yatak doldurularak yol yapıldı. Şu an şantiyede çalışan işçilerin ve mahallelinin çoğu tehlike altında, hiç bir şekilde güvenlik önlemi yok. Toprak kaymasın diye naylon ile kaplamışlar. Eskiden kalma bir yöntem. Şimdi daha gelişmiş önlemler alınmalı. İnşallah kimseye bir şey olmaz." CİHAN