Gökbez Köyünde Ağaç Dikme Seferberliği

Gökbez Köyünde Ağaç Dikme Seferberliği

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Gökbez köyünde ağaç dikimi gerçekleştirildi.Gökbez köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, köylüler çam fidanlarını köy sokaklarına ve boş alanlara dikti. Etkinl...

Niğde’nin Bor İlçesine bağlı Gökbez köyünde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Gökbez köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, köylüler çam fidanlarını köy sokaklarına ve boş alanlara dikti. Etkinlikte isteyen köylülere bahçelerine dikmek üzere meyve fidanları da dağıtıldı.

Gökbez Köyü Muhtarı Muhtar Metin Özçelik, önderliğinde köyde başlatılan ağaç ağaçlandırma çalışmaları sayesinde Köylü vatandaşların işbirliğiyle 2 bin adet fidan toprakla buluştu.

Öte yandan ağaç dikme çalışmalarının daha önce de devam ettiğini ve kendisi tarafından satın alınan 1000 adet fidanı, köy mezarlığı ve diğer alanlara köy halkıyla diktiklerini ifade eden Muhtar Özçelik, "Bugün burada 2000 adet muhtelif fidanı toprakla buluşturuyoruz. Çam ağacı olmayan sokak alan kalmayacak. Ayrıca Köy Mezarlığının da bu çalışmalar kapsamında ağaçlandırılmaya devam edilecek. Bizlere yardımcı olan Niğde Valimiz Necmeddin Kılıç, Bor Kaymakamımız Abdullah Küçük, İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Gökbez Köylüler ise, asıl zorluğun şimdi başladığını, ve bu fidanların yetiştirilmesi için her türlü çabayı göstermeye de hazır olduklarını belirttiler.