Gökçek o Twitter hesabına dava açtı !

Gökçek o Twitter hesabına dava açtı !

Gökçek ve Erdoğan’ın şikayetçi olduğu twitter kullanıcısı kendini savundu: "Komedi yaptım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına @06melihchina kullanıcı adı ile açtığı parodi hesapta Gökçek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ersan Taş (30), “Hakaret kastım yoktu, komedi ve güldürü amaçlı paylaşımlar” dedi. Polisin hesabında paylaştığı Che Guevara'nın bir sözü için Taş'a, “size mi ait, bu söz Türk toplumuna yönelik bir söz mü, size aitse bunu paylaşmaktaki amacınız nedir?” sorusunu yönelttiği öğrenildi.

Polis, Gökçek ile Erdoğan’ın şikayetçi olduğu, haftada bir gün karakola imza şartıyla bırakılan Taş’a montaj paylaşımların yanı sıra Che Guevara’ya ait, “Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun kölelerdir” sözü için “size mi ait” diye sordu.

SAVCILIK TALİMATIYLA ŞİFRELER DEĞİŞTİ

Onbinlerce takipçisi bulunan hesabın şifresi savcılık talimatıyla değiştirilip polise verildi ve hala faal. Twiter, profilinde ‘parodi hesap’ yazan hesapları kapatmıyor. Taş’ın avukatı Bekir Korkmaz twiter hesabından “Ekmek almaya gidenin terörist, eylem yapan taraftar grubunun darbeci olduğu ülkemizde mizahın suç (hakaret) olarak görülmesi ne yazık ki şaşırtıcı değildir” açıklaması yaptı.

a-251.jpg

GÖKÇEK ŞİKAYETÇİ OLDU, GÖZALTINA ALINDI

Melih Gökçek’in avukatı @06melihchina adlı, profilinde İbrahim Melih Gökçek yazan ve bu ismin Noel baba şapkası giydirilmiş fotoğrafı bulunan hesapla ilgili şikayetçi oldu. Suç duyurusunda “Kamu görevlilerinin ve onların gönlünde taht kurmuş mütedeyyin milyonlarca yurttaşın onur ve saygınlığını rencide etmesi sebebiyle” şüphelinin yakalanarak hakaret suçundan cezalandırılması istendi. Ersan Taş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in şikayeti üzerine 14 Aralık sabahı İstanbul’da çalıştığı işyerinde gözaltına alındı. Avukatı Bekir Korkmaz “Sıradan bir internet korsanının ortalama 5 dakikada yerini tespit edeceği bir şahsı aylar süren teknik ve fiziki takip, iki yıllık kovalamaca, iki ev baskını ve yüzlerce sayfalık yazışma sonucu ele geçiren emniyet güçleri sayesinde artık daha az gülüp, daha huzurlu uyuyabiliriz” dedi. Taş’ın el konulan dizüstü bilgisayarı, harddiski ve cep telefonunda yapılan bilirkişi incelemesinde şikayet konusu @06melihchina hesabının oluşturulduğu tespit edildi.

DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN ELİ-KOLU UZUN

Avukat Korkmaz, müvekkili sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı tarafından faks çekilerek şikayette bulunulduğunu belirterek, “Savcı bey tarafından yapılan ‘Devlet büyüklerimizin eli-kolu uzun, haber alıyorlar bir şekilde’ uyarısı tarafımızca yeterince haklı bulunduğu için üzerine gidilmemiş, Cumhurbaşkanının çaldığı şeyin, fotoğrafta görülen ‘saz’ olduğu belirtilmiştir” dedi. Taş polis ve savcılıkta hesabın kendisi tarafından oluşturulduğunu kabul ederek, “Bilgisayardaki fotomontajları eğlence amaçlı ve mizah ürünü eserler olarak, boş zamanı geçirmek için, küçük düşürmek amacıyla değil mizah amacıyla yaptım” dedi, özür diledi.

CHE’NİN SÖZÜ İÇİN: “SİZE Mİ AİT, AMACINIZ NE?”

Ersan Taş’a polis sorgusunda, baş kısmında çoğu Melih Gökçek’e, bir kısmı Erdoğan’a ait fotomontajlar tek tek soruldu. Polis yazılı bir paylaşımda Che Guevara’ya ait “Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun kölelerdir” sözü için Taş’a, “size mi ait, bu söz Türk toplumuna yönelik bir söz mü, size aitse bunu paylaşmaktaki amacınız nedir?” sorusunu yöneltti. Taş, beğenip paylaştığını, sahibini bilmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili fotomontajlara yanıt vermeyen Taş, Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim  her Pazar akşamı en yakın karakola imza verme şartıyla Taş’ı serbest bıraktı.

PARODİ HESABI, SUÇ YOK, TWITTER KAPATMIYOR

Avukat Bekir Korkmaz önceki gün twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“@06melihchina hesabının, ortalama zeka ile kolaylıkla anlaşılacak olsa da, profilinde ‘PARODİ HESABI’ olduğu açıkça belirtilmiştir. “Herhangi bir suç unsuru taşımayan hesabın şifresi, savcı talimatıyla değiştirilmiş olup, halen polisin kontrolü altındadır. Hiçbir kredi kartı hırsızlığı/dolandırıcılığı, çocuk pornosu, yasadışı kumar vb. suçların işlenmediği, Atatürk’e ve diğer Türk/Dünya büyüklerine hiçbir hakaretin edilmediği cennet ülkemizde @06melihchina twitter kullanıcısı etkisiz hale getirilerek umarız beklenen sonuç elde edilmiştir. Teknik yetersizlikler nedeniyle kısa süre aranızda olamayacak @06melihchina, dizüstü bilgisayar ve ilgili teçhizatları temin ettiğinde yeni fotomontajlarıyla aramızda olacaktır.”