Gökçek: Yakmış sigarayı, basmış gaza

Gökçek: Yakmış sigarayı, basmış gaza

Ankara'daki kazanın görüntülerini defalarca izlediğini dile getiren Melih Gökçek, kazayı böyle anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs Dikimevi'nde durağa daldı. Ortalığı savaş alanına çeviren otobüs, bekleyenlerin üzerinden geçip kaldırıma çıktı. Kazada 12 kişi öldü, 12 kişi de yaralandı.

GÖKÇEK: SİGARA YAKIP GAZA BASIYOR

Hürriyet'ten Fatih Çekirge, katliam gibi kaza sonrası Ankara Büyükşehir Belediye BaşkanıMelih Gökçek ile yaptığı görüşmenin detaylarını köşesine taşıdı. Gökçek, tüm Türkiye'yi derinden sarsan kazayla ilgili Fatih Çekirge'ye yaptığı açıklamada, "İnanılır gibi değil. Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim. Gerçekten inanılır gibi değil. Otobüsü park edip iniyor. Sonra ne oluyorsa, bir sigara yakıyor. Gaza basıyor..." ifadelerini kullandı.

İşte Çekirge'nin yazısındaki o kısım;

"Kan çanağına dönen haberler arasında boğulmadan... Ankara Dikimevi'deki otobüs katliamını sorguluyorum. Nasıl oldu? Başkan Melih Gökçek'i aradım. O da şaşkın. Daha "Başkan, başımız sağ olsun. Nasıl..." dedim...

O dakika anlatmaya başladı: "İnanılır gibi değil. Olay yeri videosunu defalarca izledim. Durdum, bir daha izledim. Gerçekten inanılır gibi değil. Otobüsü park edip iniyor. Sonra ne oluyorsa, bir sigara yakıyor. Gaza basıyor..."

"ŞOFÖRÜN TEST SONUÇLARINA BAKTIM HEPSİ TAM PUAN"

Peki bir cinnet hali falan mıdır?

Bakıyorlar tabii. Bir konuyu merak ediyorum. Sonuçta otobüs şoförleri gün boyu trafikte. Bana göre uçak pilotundan farkları yok. Buna sinir de dayanmaz beden de... Biz birkaç saat trafiğe çıkıyoruz... Korna sesinden, trafikten delirecek gibi oluyoruz. Bu şoförlere bir psikolojik destek var mı? Test yapılıyor mu? Elbette yapılıyor. Belirli aralıklarla uzmanlar kontrol ediyor. Ben de olaydan sonra şoförün psikolojik test sonuçlarına baktım. Hepsi tam puan... Yani ne oldu anlamadık."

Yazıyı okumak için tıklayınız