Gökdere Grup Köy Yollarının Sanat Yapıları Tamamlanıyor

Gökdere Grup Köy Yollarının Sanat Yapıları Tamamlanıyor

Elazığ’ın coğrafi açıdan en engebeli bölgelerinden biri olan ve ulaşım açısından özellikle kışın büyük zorlukların yaşandığı Gökdere ve çevre köyleri içeren grup köy yollarında İl Özel İdaresi tarafından önemli yol sanat yapıları gerçekleştirildi.

- Elazığ’ın coğrafi açıdan en engebeli bölgelerinden biri olan ve ulaşım açısından özellikle kışın büyük zorlukların yaşandığı Gökdere ve çevre köyleri içeren grup köy yollarında İl Özel İdaresi tarafından önemli yol sanat yapıları gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi'nin 2014 yılı yatırımları içerisinde yer alan Palu ilçesi Gökdere grup köy yollarında önemli ihtiyaç olan menfez ve sanat yapılarının tamamlandığı belirtildi. Yapılan sanat yapılarının bölge için çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu “Gökdere ve çevre köyleri içeren grup köy yolları coğrafi olarak dağlık bir bölgede bulunmakta ve ulaşım açısından yağışlı havalarda zorluklar yaşanmaktaydı. İl Özel İdaresi olarak Gökdere ve çevresi grup köy yolları güzergahında yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım imkanlarına kolaylık sağlamak ve yapılacak yol üst yapısı çalışmalarına imkan oluşturmak açısından bu yol güzergahlarımızda 2014 yılı yatırım programı kapsamında 1 milyon 597 bin 693 TL bedelle sanat ve menfez çalışmaları ihale edilerek yapımı gerçekleştirilmiştir. Planlaması ve teknik çalışmaları İl Özel İdaresi Köprü ve Sanat Yapıları ekibi tarafından yapılan bu yol ağımızda 13 adet muhtelif ebat ve uzunlukta box menfez ve ilgili sanat yapıları ile dolgu çalışmaları yapılarak tamamlanmıştır. Bingöl yol ayrımından itibaren Gökdere’ye kadar olan yol güzergahı ile Gökdere-Akbulut-Beydoğan, Akbulut-Küçükçaltı-Büyükçaltı-Atik-Gemtepe ile Kırkbulak-Bölükelma köy grup yollarından oluşan ve tamamı 70 kilometreyi bulan bu yol ağımızda yapılan çalışmalar ulaşım imkanlarının rahatlamasını ve vatandaşlarımızın daha sıkıntısız bir şekilde yolculuk etmesini, ayrıca taşımalı eğitim yapılan köylerdeki öğrencilerimizin taşıma merkezlerine daha kolay ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

GÖKDERE GRUP KÖY YOLLARININ SANAT YAPILARI TAMAMLANIYOR

GÖKDERE GRUP KÖY YOLLARININ SANAT YAPILARI TAMAMLANIYOR

GÖKDERE GRUP KÖY YOLLARININ SANAT YAPILARI TAMAMLANIYOR