Göle Kaşar Festivalinde Barış ve Kardeşlik vurgusu

Göle Kaşar Festivalinde Barış ve Kardeşlik vurgusu

Ardahan Göle ilçesinde bu yıl 19.'su düzenlenen geleneksel Kaşar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Göle Kaymakamlığı ve Göle Belediyesi'nin ortaklaşa organizasyon yaptığı festivale katılımın geçtiğimiz yıllara oranla az olduğu...

Ardahan Göle ilçesinde bu yıl 19.'su düzenlenen geleneksel Kaşar Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Göle Kaymakamlığı ve Göle Belediyesi'nin ortaklaşa organizasyon yaptığı festivale katılımın geçtiğimiz yıllara oranla az olduğu görülürken, sebebinin yöre halkının tarla bahçe işleriyle uğraşması ve gurbetçilerin geri dönmemesi gösterildi. Festival konserlere, at yarışlarına ve halaylara sahne oldu. 'Göle Kaşar Festivali'ne protokol tam kadro katıldı.

Festivalin ilk gününe; Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan milletvekilleri Orhan Atalay, Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Göle Kaymakamı Fatih Özdemir, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu ve vatandaşlar katıldı. Festival açılışından önce yapımı tamamlanan 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu ve suni çim sahasının açılışını yapan Vali Ahmet Deniz, kapalı spor salonunda potaya top attı ve ardından yeni öğretmenevinin temel atma törenine katıldı.

Ardından, 2 yıldır yapımı devam eden ve bu yıl tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının açılışını yapan Vali Deniz, şöyle konuştu: "En iyi yatırım insana ve gençlere yapılan yatırımdır. Ardahan’ın uzun kış aylarının olması nedeniyle gençlerin bu tür alanlara ihtiyacı var. Eğer bunlar varsa, buralar kalkınabilir ve göç vermez." dedi. Festival alanında protokolün halay başına geçen Vali Ahmet Deniz, festivalin açılışını yaptı. Festivalin 2. ve 3. günlerinde aşıklar yürüyüşü, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, şiir yarışmaları, atletizm yarışmaları, rahvan at yarışmaları dikkat çekti.

Ardahan AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, yaptığı konuşmada, il genelinin en önemli sorununun eğitim olduğunu, gelen öğretmen ve memurların tayin istemesi olduğunu söyledi. Vekil Atalay, Doğu'da çalışan öğretmenlerin ders ücretlerinde ciddi bir iyileştirmenin yanı sıra bölgede sekiz yıl çalışan öğretmenlerin istedikleri yere nokta nakilleri yapılabileceğini ifade etti. Atalay, il genelinde yaşayan halkın bugüne kadar barış içerisinde yaşadığını ve bundan sonra da barış ve kardeşlik içinde yaşayacağını söyledi.

CHP Milletvekili Ensar Öğüt ise Göle halkının çok iyi niyetli olduğunu vurgulayarak, hiç kimseyi ayrıştırmadıklarını dile getirdi. Öğüt, mezhep ayırımı yapmadan Göle ilçesi ve tüm ilçelerin ortak sorunlarını her platformda dile getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini söyledi. Öğüt, festivalin barış ve kardeşlik içinde geçmesi umuduyla herkese iyi eğlenceler diledi.

Göle Kaymakamı Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, İstanbul ve Ankara Göle dernek başkanları festivalde konuşma yaparlarken; yine ortak düşünceleri, Göle ilçesini daha ileri götürebilmek, buradaki vatandaşlara istihdam sağlayıp göçü durdurabilmek, barış ve beraberliği en iyi şekilde koruyabilmek için emin adımlar atarak ileri götürebilmek olduğunu ifade ettiler.

CİHAN