Gönül Elçilerinden Kaymakam Şahin’e Teşekkür Ziyareti

Gönül Elçilerinden Kaymakam Şahin’e Teşekkür Ziyareti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Muş Valiliği’nce koordine edilen ve Varto Kaymakamlığı’nca da sürdürülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında kayıt yaptıkları okullarda başarılı olan kız öğrenciler, Kaymakam Tahir Şahin’i ziyaret etti.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Muş Valiliği’nce koordine edilen ve Varto Kaymakamlığı’nca da sürdürülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında kayıt yaptıkları okullarda başarılı olan kız öğrenciler, Kaymakam Tahir Şahin’i ziyaret etti.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Varto Kaymakamlığı’nın maddi ve manevi katkılarıyla proje kapsamında açık öğretim lisesi ve açık öğretim ortaokuluna Kumlukıyı köyünde ikamet eden bayan öğrencilerin kayıtları yapıldı. Dönem sonu itibarı ile sınavlara girip başarılı olan öğrencilerden Zehra Çelik, Didem Sönmez, Pelda Taş, Pınar Özüm, Bahar Furat, Türkan Aktaş ve Gönül Elçisi olarak projeye destek sunan Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticisi Türkan Kırmızı Kaya, Kaymakam Tahir Şahin'e teşekkür ziyaretinde bulundular.

İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Temel amacı; örgün eğitim dışında kalmış bayanların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim lisesi ile açık öğretim liselerine yönlendirilmesi, bu liselerden mezun olanların iş yaşamlarına katılımlarına aracı olunması, imkansızlıklar nedeniyle okuyamamış bayanların toplumsal yaşama daha fazla dahil olması, nihayetinde ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlanmasını amaçlayan bu projenin ilçemiz için çok önemli. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Varto Kaymakamlığı Gönül Elçileri Komisyonu’nca tespit edilerek kayıtları mesleki açık öğretim ve açık öğretim liselerine yapılan kadınlarımız üç ortaöğretim kurumumuzda yüz yüze eğitimlerine devam etmiş ve açık öğretim lisesi sınavlarına da düzenli olarak katılmışlardır. Dönem sonu itibarı ile de kadınlarımız sınavlarında büyük oranda başarı göstermişlerdir. Biz Varto Kaymakamlığı olarak bu süreçte üzerimize düşen her türlü maddi ve manevi katkıyı sunmaya özen gösterdik. Sonuç itibarı ile kızlarımızın bizleri ziyareti çok sevindirici olmuş, proje ilçemizde bir farkındalık oluşturmuş.. Bu vesile ile ben de yakın bir zamanda kızlarımızı köylerinde ziyaret etmeyi düşünüyorum. Proje çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde daha aktif katılım sağlamak, ilçenin en ücra köşelerindeki bayanlarımıza ulaşmak için çalışmalarımız hızla devam edecektir" dedi.