Google'dan dev satın alma !

Google'dan dev satın alma !

Dünya devi Google, Titan Aerospace'i satın aldı.

Sosyal medya devi Facebook'un almasına neredeyse kesin gözüyle bakılan Titan Aerospace'i sürpriz bir şekilde Google'ın satın aldığı açıklandı.

Mart ayı başlarında Facebook'un güneş enerjisiyle çalışan İHA (insansız hava aracı) üreten Titan Aerospace'i satın alacağına neredeyse kesin gözüyle bakılırken, Facebook'un bu alımla birlikte internetin bulunmadığı bölgelere interneti taşıyacağı düşünülüyordu.

Ancak The Wall Street Journal'a konuşan bir Google yetkilisi, beklentinin aksine şirketi Google'ın satın aldığını duyurdu. Google'ın alım için ne kadar ödediği açıklanmazken, internet devinin İHA üreten bir şirketi satın alarak halihazırda yürüttüğü üç projeye destek olması planlanıyor. Project Loon isimli projesi ile hava balonları kullanarak kablosuz erişim sağlayan ve Titan Aerospace teknolojisinin bu projeye aktarılacağı düşünülürken, diğer yandan Google'ın popüler harita uygulaması Google Maps ve Google Earth servisleri için de bu güneş enerjili İHA'ların kullanılabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Google'ın bir diğer projesi olan rüzgar türbini Makani için de yine bu İHA'lardan faydalanılacağı planlanlıyor.

Üzerindeki güneş panelleri sayesinde 5 yıl havada kalabilen ve 4 milyon kilometre mesafeti katedebilen insansız hava aracı 20 km yükseklikte kalabiliyor. Ağırlığı 160 kilogramı geçmezken 32 kilogram da yük taşıyabiliyor.