Google'dan kafa karıştıran adım

Google'dan kafa karıştıran adım
Güncelleme:

Google'ın "artırılmış gerçeklik firması" ünlü bilim-kurgu yazarını transfer etti.

Google, Ekim ayında 542 milyon dolar ödeyerek bünyesine kattığı Miami merkezli artırılmış gerçeklik firması Magic Leap'e 'baş fütürist' transfer etti. Bilim-kurgu yazarı Neal Stephenson, Magic Leap'in 'baş döndürücü teknolojisini gördükten sonra teklife evet dediğini' belirtti.

Blog sayfasında açıklama yapan Stephenson, "Optik masa üzerinde hayatımda daha önce görmediğim bir şeye tanık oldum... Magic Leap'in önceden yapmış olduğu değil, ortaya çıkarmaya başladığı teknoloji beni çok etkiledi" ifadesini kullandı. Stephenson, tanık olduğu teknolojiyi, 'çevremizdeki gerçek nesnelerden ışığın yansımasından farksız bir şekilde sentezlenmiş ışık alanlarının retina önünde belirmesi' olarak tanımladı.

The Verge sitesinde yer alan bilgiye göre, Stephenson ile Google arasındaki görüşmeler birkaç ay önce başladı. 'Clang' adlı oyun projesi iptal olan Stephenson, Magic Leap'in oyun oyunlarda da kullanılabilecek teknolojisine tanık olduktan sonra ikna oldu.

'Oculus kıskanabilir'

Anathem ve Elmas Çağı gibi kitaplarla tanınan Stephenson, 2012'de Kicktarter'da başlattığı bağış kampanyasında kılıç dövüş oyunu Clang için 525 bin dolar elde etmeyi başarmıştı. Ancak zihin kontrolüyle oynanması planlanan oyun yeterli bütçe bulunamadığı için iptal edildi. Stephenson'un, Magic Leap teknolojisiyle yeni oyun projeleri üretebileceği düşünülüyor. 

Stephenson, Magic Leap'in alan derinliği algısını mevcut stereoskopik 3D teknolojisinin başaramadığı kadar değiştirdiğini belirtti. En gelişmiş ve farklı artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip olduğu belirtilen Magic Leap'in çalışmaları kısmen gizli tutuluyor.

Stephenson, kamuya sunulacağı zaman Magic Leap ile neler yapabilecekleri üzerinde düşündüğünü belirterek, o zaman geldiğinde görsel gerçeklik başlıkları üreten Oculus'un kendilerini kıskanabileceğini belirtti.

Al Jazeera Türk