ASLAN ANTALYA FOBİSİNİ BOZDU

ASLAN ANTALYA FOBİSİNİ BOZDU

Galatasaray, son dönemlerde zorlandığı Medical Park Antalyaspor karşısında istediğini aldı..

Galatasaray, son 11 maçta sadece 3 kez yenebildiği Antalyaspor'u bu kez rahat bir oyunla farklı geçti. 4-0'lık galibiyela liderliğini devam ettirdi ve Şampiyonlar Ligi'ndeki ManU maçı öncesi moral buldu.

Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi macerasına Old Trafford'da ManU karşısında çıkacak olan galasataray, bu dev maçın provasını Antalyaspor karşısında yaptı. Zorlu mücadele önceis eksik isimlere son anda eklenen Hamit'ten de faydalanamayan Galatasaray'da yeni transfer Cris de ilk 11'deki yerini alıyordu. Sarı kırmızılarda orta sahda ise Amrabat ilk kez 11'de yer alırken, sağ kantta Hamit'in yokluğunda Aydın Yılmaz görev yaptı.

Galatasaray'a ters gelen bir ekip olan MP Antalyaspor ise ofansif bir 11'le sahadaydı. Mehmet Özdilek, Isaac ve Diarra'nıun arkasında Tita ve Asaiati'ye yer vererek rakibine önde basmayı planlamıştı.

1.20120915224154.jpg

Maça hızlı başlayan Galatasaray, Amrabat'ın zekice hareketiyle 1-0 öne geçti. 10. dakikada kazanılan tacı hızlı bir şekilde Elmander'e aktaran Faslı, İsveçli'nin güzel golü sonrası asistini yapmış oldu. Golden sonra 10 dakika kadar daha oyunun hakimi görünen Galatasaray, Umut'la bir gol daha buldu ama ofsayt gerekçesiyle bu değer kazanmadı. 20. dakikadan sonra orta sahadaki baskısıyla dengeyi sağlayan ev sahibi bunları pozisyon halie getiremedi ve golü bulamadı.

45. dakikada yine Amrabat sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkardı. Genç yıldız, kendi yarı alanından aldığı topla çok iyi ilerldei ve net bir vuruşla sarı kırmızılı formayla ilk golünü atarak farkı ikiye çıkardı.

İlk yarıdaki önemli anlar bununla da bitmedi. 45+3'te Isaac, Muslera'ya yaptığı hareket sonrası takımını 10 kişi bıraktı ve devre arasına 2-0 konuk takımın üstünlüğüyle girildi. 

İkinci yarının başında Elmander'in oyuna devam edememesi nedeniyle Burak Yılmaz oyuna girerken, Antalyaspor'da ise ilk yarının etkisiz ismi Asaiati'nin yerine Ömer oyuna dahil oldu.  Burak ilk topla buluşmasında ne kadar etkili olacağını gösterdi. Selçuk'un uzun topunu mükemmel kontrol eden golcü futbolcunun sert ştu direkten döndü. Ancak 5 dakika sonra Burak golünü attı. Ceza sahasının sol köşesinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burak, güzel bir vuruşla farkı üçe çıkardı.

Kalan bölümde rahat bir tempoda  oyunuı götüren sarı kırmızılılar, birçok pozisyonda golü bulamadı ancak son dakikada Umut Bulut, boşta kalan topu ağlara gönderip skora belirledi: 4-0...

2009-2010 sezonundan bu yana rakibini deplasmanda ilk kez yenen sarı kırmızılılar, puanını 10'a çıkarıp liderliğini devam ettirdi ve ManU maçı öncesi moral bulmuş oldu.

ANTALYASPOR-GALATASARAY: 0-4

MP ANTALYASPOR

Sammy Ndjock, Koray Arslan, Aissati (Dk. 46 Ömer), Uğur İnceman, Deniz Barış, Tita (Dk. 67 Mehmet Eren), Minev, Zeki,  Zizic, Diarra (Dk. 68 Emrah), Isaac

GALATASARAY

Muslera, Eboue, Semih, Cris, Hakan (Dk. 70 Çağlar), Amrabat, Selçuk, Melo, Aydın (Dk. 68 Yekta), Elmander (Dk. 49 Burak), Umut

GOLLER: Dk. 10 Elmander, Dk. 45 Amrabat, Dk. 55 Burak Dk. 90 Umut
SARI KARTLAR: Dk. 25 Hakan Balta, Dk. 41 Deniz, Dk. 62 Tita, Dk. 63 Cris
KIRMIZI KART: Dk. 45 Isaac

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]


90. DK: Yunus Yıldırım maçın son düdüğünü çalıyor ve Galatasaray maçı 4-0 kazanıyor.

90. DK: GOOOLL!! Umut Bulut'un golüyle fark dörde çıkıyor. Semih'in pasıyla Burak ceza sahasına giriyor. Ndjock müdahalesini yapıyor. Amrabat boşta kalan topu çevirmek istiyor fakat yerde kalıyor. Umut, altıpas üzerinde takibini sürdürüyor ve sol ayağıyla topu tamamlıyor. Uzak direğe çarpan top ağlarla buluşuyor.

89. DK: Emrah Başsan kazanılan serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşünüyor. Muslera müdahalesini yapıyor ve Cris kafayla topu uzaklaştırıyor.

89. DK: Felipe Melo, Uğur İnceman'ı faulle durduruyor ve M.P. Antalyaspor rakip yarı saha ortalarında kaleyi cepheden gören noktadan serbest vuruş kazanıyor.

83. DK: Selçuk İnan, Amrabat'ın kornerden pasında topla buluşuyor ve sağ kanatta ceza sahası önüne hareketleniyor. Sol ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top yandan auta çıkıyor.

82. DK: Umut Bulut, Selçuk İnan'ın savunma arkasına pasında topla buluşuyor ve yay üzerinden şutunu çekiyor fakat top auta çıkıyor.

81. DK: Gelişen Galatasaray atağında Eboue, ceza sahası içinde sağ kanada yakın bölgede topla buluşuyor. Rakibini geçip topu yerden içeriye çeviriyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

80. DK: Selçuk'un kornerden ortasında savunmadan seken top ceza sahası dışındaki Çağlar'ın önünde kalıyor. Çağlar sert bir şutla kaleyi düşünüyor fakat top savunmadan dönüyor.

79. DK: Çağlar'ın yerden pasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Burak gelişine sert bir şut çekiyor. Ndjock bu pozisyondada köşeye iyi uzanıyor ve gole izin vermeyerek topu kornere gönderiyor.

78. DK: Nordin Amrabat, Yekta'nın pasıyla sol kanatta topla buluşuyor. Ceza sahası önüne hareketleniyor ve rakibini geçip sert bir şut çekiyor. Ndjock köşeye iyi uzanıyor ve topu uzaklaştırıyor.

76. DK: Selçuk'un savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Yekta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekiyor fakat Ndjock gole izin vermiyor. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırıyor.

74. DK: Emmanuel Eboue, Yekta Kurtuluş'un pasıyla sağ kanatta topla buluşuyor. Bekletmeden topu ceza sahasına ortalamak istiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.

72. DK: Hakan Balta'nın sol kanattan ortasında herkesi aşan top ceza sahasının dışına çıkıyor. Sonrasında savunma topu uzaklaştırıyor.

70. DK: Emrah Başsan, Mehmet Eren'in pasıyla sağ kanatta topla buluşuyor ve sol ayağıyla uzaklardan şansını deniyor fakat Muslera iki hamlede topa sahip oluyor.

68. DK: Bu dakikada iki takımda değişiklik yapıyorlar. M.P. Antalyaspor'da Tita ve Diarra çıkarken Mehmet Eren ve Emrah Başsan oyuna dahil oluyorlar. Galatasaray'da ise Aydın Yılmaz yerini Yekta Kurtuluş'a bırakıyor.

65. DK: Galatasaraylı oyuncular hücum presi sonrası rakip ceza sahası önünde topu kapıyorlar. Umut'un bıraktığı topu alan Aydın Yılmaz, savunmayı ve kaleciyi geçip şutunu çekiyor fakat Nikola Zizic topu çizgi üzerinden yaptığı müdahale ile uzaklaştırıyor ve mutlak golü önlüyor.

64. DK: Tita'nın serbest vuruştan ortasında Diarra kafa vuruşunu yapıyor fakat top üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Sonrasında Melo topu uzaklaştırıyor.

63. DK: Cris, Ömer Şişmanoğlu'na yaptığı faul sonrası sarı kart gören isim.

62.DK: Tita, faul pozisyonuna itirazlarını sürdürünce sarı kart görüyor.

61. DK: Ömer Şişmanoğlu, orta sahada Aydın Yılmaz'a yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor.


60. DK: Burak Yılmaz bir kez daha topun başına geçiyor ve yine doğrudan kaleyi düşünüyor. Uzak direğe şutunda ise top üstten auta çıkıyor.

59. DK: Deniz Barış, Umut Bulut'u ceza sahası önünde sağ çaprazda faulle durduruyor ve Galatasaray serbest vuruş kazanıyor.

57. DK: Tita'nın kornerden ortasında Melo kafayla topu uzaklaştırıyor.

57. DK: Koray Arslan, Hakan Balta'yı geçiyor sağ kanattan ortasını yapıyor. Eboue son anda topu kornere gönderiyor ve mutlak golü önlüyor.

55. DK: GOOOLL!! Burak Yılmaz'ın golüyle fark üçe çıkıyor. Kazanılan serbest vuruşta Burak Yılmaz topun başına geçiyor ve direk kaleyi düşünüyor. Yan direğe çarpan top ağlarla buluşuyor ve Galatasaray skoru 3-0 yapıyor.

54. DK: Felipe Melo, Uğur İnceman'ın müdahalesiyle yerde kalıyor. Galatasaray rakip ceza sahası önünde sağ çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

51. DK: Selçuk'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz topu göğsüyle kontrol edip sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat yan direğe çarpan top ceza sahasının dışına yöneliyor. Sonrasında savunma topu uzaklaştırıyor.

49. DK: Burak Yılmaz, sakatlanan Elmander'in yerine oyuna dahil oluyor.

48. DK: Elmander yerde kalıyor ve yedek kulübesine değişiklik işareti yapıyor.

46. DK: M.P. Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, ikinci yarıya değişiklik hakkını kullanarak başlıyor. Ömer Şişmanoğlu, Ismail Aissati'nin yerine oyuna giren isim.

46. DK: İkinci yarıya M.P. Antalyaspor başlıyor.


İLK YARI


45. DK: Yunus Yıldırım, ilk yarıyı sonlandıran düdüğü çalıyor.

45. DK: Isaac Promise, Muslera'nın bileğine basıyor ve Yunus Yıldırım tarafından kırmızı kart ile cezalandırılıyor.

45. DK: GOOOLL!! Amrabat'ın golüyle fark ikiye çıkıyor. Melo'nun pasıyla orta saha çizgisine rakip bölgede topla buluşan Amrabat topu rakip kaleye kadar sürüyor, ceza sahasına girdiği anda sol ayağıyla sert bir şut çekiyor ve topu ağlarla buluşturuyor.

45. DK: İlk yarının sonuna 3 dakika ekleniyor.

44. DK: Aydın Yılmaz'ın sağ kanattan ortasında Elmander topu ceza sahasında kafayla indirmek istiyor fakat top kaleci Ndjock'ta kalıyor.

42. DK: Selçuk İnan'ın serbest vuruştan ortasında Umut'a çarpan top taca çıkıyor.

41. DK: Faul sonrası itiraz eden Deniz Barış sarı kart görüyor.

41. DK: Deniz Barış'ın Aydın Yılmaz'a yaptığı faul sonrası Galatasaray rakip ceza sahası önünde sol çaprazdan serbest vuruş kazanıyor.

40. DK: İlk yarının sonlarına doğru gelinirken iki ekibinde yapmış olduğu karşılıklı faullerle oyunun temposu oldukça düşmüş durumda.

35. DK: Koray Arslan'ın sağ kanattan ortasında savunmadan Cris topu uzaklaştırıyor.

34. DK: Nordin Amrabat, sol kanattan ortasını yapıyor ancak Deniz Barış topu sektirmiyor ve uzaklaştırarak savunmasını rahatlatıyor.

32. DK: Eboue, Melo'nun uzun pasında sağ kanatta topla buluşuyor ve bekletmeden topu Elmander'e aktarmak istiyor fakat Elmander hızlı topa yetişemiyor ve Ndjock topa sahip oluyor.

30. DK: Aydın'ın Isaac'e yaptığı faul sonrası kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Tita, ceza sahasına ortasını yapıyor fakat top kaleci Muslera'da kalıyor.

28. DK: Aissati'nin serbest vuruştan ortasında yaşanan karambol sonrası top ceza sahası içinde bulunan Diarra'da kalıyor. Diarra, rakiplerinin baskısına rağmen ortasını yapıyor fakat top auta çıkıyor.

27. DK: Hakan Balta, Koray Arslan'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. M.P. Antalyaspor, sağ kanatta ceza sahasına yakın bölgeden serbest vuruş kullanacak.

25. DK: Ismail Aissati, ceza sahasına yakın bölgede topla buluşuyor ve uzaktan sert bir şut çekiyor fakat top yandan auta çıkıyor.

19. DK: Lamine Diarra sol kanattan ortasını yapıyor fakat Hakan Balta topa sahip oluyor ve tehlikenin büyümesine izin vermiyor.

17. DK: Elmander, rakip ceza sahası önünden şutunu çekiyor. Ndjock topu kontrol edemiyor ve Umut, dönen topu tamamlayıp ağlarla buluşturuyor ancak yardımcı hakem top Elmander'in ayağından çıktığı anda Umut'un pozisyonunun ofsayt olduğunu belirtiyor.

16. DK: Kaleci Ndjock'un uzaklaştırdığı topu rakip yarı sahada kontrol eden Isaac, bir kez daha ofsayta yakalanan isim.

15. DK: Isaac Promise, Uğur İnceman'ın uzun pasında ofsayta yakalanıyor.

14. DK: Aydın Yılmaz'ın kısa pasıyla sol kanattan bindiren Hakan Balta, topu bekletmeden Elmander'e bırakıyor. Elmander, ceza sahası önünde sol çaprazda topu sol ayağıyla gelişine bir şutla kaleye göndermek istiyor fakat top uzak direğin dibinden dışarı çıkıyor.

10. DK: Elmander'in golünde asisti yapan isim Nordin Amrabat.

10. DKGOOOLL!! Galatasaray, Elmander'in golüyle 1-0 öne geçti. Amrabat, sol kanattan kazanılan taç atışını bekletmeden kullanıp Elmander'i topla buluşturuyor. Elmander, sol çaprazdan ceza sahasına giriyor ve sağ ayağıyla plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturuyor.

10. DK: M.P. Antalyaspor'un rakip ceza sahası önünde kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Tita, ortasını yapıyor fakat savunma topu uzaklaştırıyor.

7. DK: Selçuk İnan, serbest vuruşta topun başına geçip topu rakip ceza sahasına ortalıyor fakat kaleci Ndjock yumruklayarak topu uzaklaştırıyor.

7. DK: Selçuk İnan, sağ kanatta Zeki Yıldırım'ın müdahalesiyle yerde kalınca Galatasaray tehlikeli bölgeden serbest vuruş kazanıyor.

6. DK: Hakan Balta, Selçuk'un pasıyla sol kanatta topla buluşuyor fakat yardımcı hakem Hakan Balta için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

3. DK:  Tita'nın kullandığı serbest vuruş sonrası Isaac, ceza sahası önünde topla buluşuyor ancak Cris topu uzaklaştırıyor.

3. DK: Amrabat'ın Zeki'ye yaptığı faul sonrası M.P. Antalyaspor rakip yarı sahada taç çizgisine yakın bölgeden serbest vuruş kazanıyor.

1. DK:  Yunus Yıldırım'ın ilk düdüğüyle Galatasaray maça başlıyor.

0. DK: M.P. Antalyaspor, Galatasaray ile oynadığı son 4 karşılaşmada yenilmezken 1 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Toplamda ise oynanan 38 karşılaşmada Galatasaray'ın 23-7'lik üstünlüğü bulunuyor.

0. DK:  Galatasaray'da; Tomas Ujfalusi ve Sabri Sarıoğlu sakatlıkları, Engin Baytar ise cezası sebebiyle maç kadrosuna alınmadılar. Ayrıca Hamit Altıntop, Antalya'ya götürülmesine rağmen maç gününde sakatlanınca kadrodan çıkartıldı.

0. DK: M.P. Antalyaspor'da izinli Xavier Kodjo izinli, Emre Torun ise sakatlığı sebebiyle bu maçta yer alamayacaklar.


MP ANTALYASPOR

Sammy Ndjock, Koray Arslan, Aissati, Uğur İnceman, Deniz Barış, Tita, Minev, Zeki,  Zizic, Diarra, Isaac

GALATASARAY

Muslera, Eboue, Semih, Cris, Hakan, Amrabat, Selçuk, Melo, Aydın, Elmander, Umut


MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]




Milli maçlar sonrasında ligde Antalyaspor ile karşılaşacak olan sarı kırmızılılarda tek hedef galibiyet.

Şampiyonlar Ligi'ndeki ManU maçı öncesi moral depolamak isteyen Galatasaray'da sakatlıkarı bulunan Sabri, Ujfalusi ve cezalı olan Engin Baytar dışında eksik oyuncu bulunmuyor

Lige iyi bir başlangıç yapan Antalyaspor da son senelerde Galatasaray önündeki başarılı performansını bu maçta da gösterebilmenin peşinde olacak.

Geçtiğimiz sezon korkulu rüya gören kırmızı beyazlılar bu seneye yaptığı önemli transferlerle iddialı bir şekilde başladı.

Saat 20.30'da başlayacak ve Lig TV ekranlarından naklen ekranlara gelecek maçta Yunus Yıldırım düdük çalacak.