Görgü tanığının ifadeleriyle yurt yangınında yaşananlar

Görgü tanığının ifadeleriyle yurt yangınında yaşananlar

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili savcılıkta ifade veren görgü tanığı, olay anında yaşananları anlattı.

Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınıyla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları, 29 Kasım'da 12 kişinin hayatını kaybettiği, 24 kişinin yaralandığı yangınla ilgili görgü tanıklarının da ifadesine başvurdu.

Aladağ'da serbest meslekle uğraşan A.Ö.T, aracıyla dolaştığı sırada yangından haberdar olduğunu, itfaiye aracının peşinden bölgeye gittiğini anlattı.

İtfaiye aracıyla aynı anda yurda ulaştığını belirten A.Ö.T, "Olay yerine itfaiyeyle vardığımızda, 2 kişilik ekip, itfaiye hortumunu çıkararak bunu açmaya çalıştı, bu sırada öğrenciler yurdun ikinci katındaki pencerelerine çıkmışlardı ancak panik havasında oldukları için yaklaşık 5 dakika bu hortumla uğraşıp takmaya çalıştılar. Ben etraftakilere yangın maskesi olup olmadığını sorduğumda olmadığını söylediler, bunun üzerine itfaiye görevlilerine ve etraftaki vatandaşlara branda olup olmadığını, varsa brandayı açmamızı söyledim. Buna karşın branda olmadığını söylediler ve brandayı getirmediler." şeklinde konuştu.

A.Ö.T, ifadesine şöyle devam etti:

"Ben çocukların bulunduğu kata ulaşabilmek için itfaiye görevlilerine, itfaiye aracına bağlı olan sepetli vinç şeklinde yangın merdiveni olup olmadığını sordum, onlar olmadığını söylediler, bunun üzerine komşuların getirdikleri alüminyumdan yapılma elektrikçi merdivenlerini pencerelere dayadık, bu şekilde çocukları aşağıya indirdik. Bu sırada çocuklar, 'Ayağımız yanıyor, bizi kurtarın.' şeklinde bağırmaktaydı.

Daha sonra yurdun arka tarafına doğru dolaştım. Yurdun arka tarafında ismini bilmediğim bir vatandaşın yönlendirmesiyle yere atlamış olan ve yerde yatan çocukları gördüm. Onlar kurtuldukları için diğer çocukları kurtarmak için binanın doğu kısmına yöneldim. Burada binanın tamamının alev aldığını gördüm."

"İçeriye girmeye cesaret edemedik"

A.Ö.T, "Dumanın yoğunluğu ve kokusu sebebiyle içeriye girmeye cesaret edemedik. Yangın merdiveninde herhangi bir kilit yoktu ancak binaya bağlanan yangın merdiveninin kapıları benden önce olay yerine gelenler tarafından kırılmıştı. Ben itfaiyenin sepetli yangın merdiveni olsaydı çok sayıda çocuğun kurtulabileceği inancındayım." dedi.

AA