Görme engelli taraftar: Beşiktaş muhteşem bir camia

Görme engelli taraftar: Beşiktaş muhteşem bir camia

Babasının kendisine maçı anlattığı sırada sosyal medyada ilgi odağı olan görme engelli Beşiktaş taraftarı Selim Özkan, “Beşiktaş, muhteşem, insancıl ve aynı zamanda cömert bir camia” ifadesini kullandı. Türkiye Basketbol Ligi'nin...

Babasının kendisine maçı anlattığı sırada sosyal medyada ilgi odağı olan görme engelli Beşiktaş taraftarı Selim Özkan, “Beşiktaş, muhteşem, insancıl ve aynı zamanda cömert bir camia” ifadesini kullandı.

Türkiye Basketbol Ligi'nin 2. haftasında Beşiktaş İntegral Forex Takımı’nın kendi evinde Türk Telekom Takımı’nı 76-59 yendiği karşılaşmaya giden ve görme engelli olduğu için babasının kendisine maçı anlatması sosyal medyada bir anda ilgi odağı olan Selim Özkan, bugün babası Sinan Özkan ile gazetecilerin sorularını cevapladı.

BJK TV’ye konuk oldukları bir program öncesinde basın mensuplarının karşısına geçen baba ve oğul, kendilerine gösterilen ilgiye çok şaşırdıklarını söyledi.

Baba Sinan Özkan maçta yaşadıkları o anları anlattı: “Bu tür etkinliklere çok gidiyoruz. Selim, top sesi ve taraftarların tezahüratlarını çok seviyor. Her zaman olduğu gibi kendisine maç hakkında sürekli bilgiler veriyordum. Pozisyonları anlatıyordum. Faul olduğu ve sayı olduğu zaman kendisine söylüyorum. Oyuncu değişikliklerini kendisine iletiyordum. İşte tam bu sıralarda kameralarda canlı yayına yakalanmışız. Ondan sonra da bu şekilde bu serüven başladı ve bir anda ilgi gördü. Biz de çok şaşırdık.”

Lozan Konservatuarı'nda yüksek lisans yapan görme engelli Beşiktaş taraftarı Selim Özkan ise, “Beşiktaş geçtiğimiz hafta gittiğim Darüşşafaka Doğuş maçında yenilmişti ve ben çok üzülmüştüm. Türk Telekom maçında ise galip geldik ve çok sevindim. Maç sonrasında ise televizyonlara filan çıkardılar oldukça keyif aldım. Tabi ki hiç bu kadar derinini beklemiyordum bu durumun. Şunu belirteyim, Beşiktaş öncelikle çok cömert bir takımmış. Mükemmel bir misafirperverlik ve son derece insancıl bir durumla karşılaştım, bunlar beni çok etkiledi. Hele bir de bana forma hediye etmeleri filan gerçekten olağanüstüydü. Bu forma bana güzel bir anı olacak. Böyle muhteşem bir camianın formasını saklamak ve taşımak, onu herkese göstermek bana çok gurur verecek” diye konuştu. CİHAN