Göstericiler polis aracını yaktı !

Göstericiler polis aracını yaktı !

Beşiktaş'taki polis müdahalesinde göstericiler çığırından çıkınca...

Taksim ve Gezi Parkı'nın göstericilere açılmasından sonra Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde toplanmak isteyen gruba biber gazı ile müdahale edildi.

İstanbul

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndaki barikatların kaldırılarak polisin çekilmesinin ardından bazı eylemciler Beşiktaş'a yönelerek Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi önünde toplanmak istedi.

Eylemcilerle polis arasında kovalamaca yaşanırken, bazı göstericilerin çevredeki iş yerlerine sığındığı görüldü.

Göstericiler ile esnaf arasında da zaman zaman tartışma çıktı. Bazı eylemciler de çevredeki dükkanlara zarar verdi.

Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe yönüne gidişte İnönü Stadı'nın yanındaki park halinde bulunan bir polis aracı da eylemciler tarafından ateşe verildi. İtfaiyenin bir süre müdahale edemediği araçta yoğun hasar meydana geldi.

Bakırköy'de bir grup, yürüyüş yaparak E-5 Karayolu'nu bir süre trafiğe kapattı. Grupta yer alan kadınlar, ellerindeki tencere ve tavaları birbirine vururken, geçen bazı araçlar da korna çalarak gruba destek verdi. Gruptakiler, daha sonra yürüyerek Bakırköy Meydanı'na gitti.

Bu arada, Kadıköy, Beylikdüzü ve Şişli'nin de aralarında bulunduğu bazı bölgelerde de vatandaşlar parklarda toplanarak, Gezi Parkı eylemine destek verdi.

Öte yandan, Taksim bölgesinde akşam saatlerinden bu yana göstericilerin 3 belediye otobüsünün camlarını kırdıkları, devirdikleri bir canlı yayın aracına zarar verdikleri ve yayalaştırma projesi inşaatının bulunduğu bekçi kulübesini yaktıkları görüldü.

İş makinelerini yaktılar

Göstericiler, Gezi Parkı'nın bitişiğinde, ağaçların hemen altında yer alan Taksim Yayalaştırma Projesi şantiyesindeki iş makineleri ve bir tankeri de ateşe verdiler. Araçlar birden alevler içinde kalırken, zaman zaman patlamalar oldu. 

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçlardaki yangını ve bir ağaca sıçrayan alevleri söndürdü. 

İş makineleri kullanılamaz hale geldi.

Beşiktaş'ta yol kapatan gruba müdahale

Beşiktaş'ta yol kapatan bir grup gösterici, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

Üzerinde "Ümraniye Belediyesi" yazan 34 ER 8236 plakalı kamyoneti, Kabataş'tan Beşiktaş Meydan yönünde Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nin önünde yolun ortasına çeken göstericiler, burada aracın lastiklerini patlattı. Yolu trafiğe kapatan göstericiler, polisin biber gazlı müdahalesi sonucu dağıldı.

Bu arada, gazdan etkilenerek kendinden geçen bir eylemciye ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı.