Gözler MHP'nin seçim beyannamesinde...

Gözler MHP'nin seçim beyannamesinde...

MHP’nin seçim beyannamesinde “İktidar değişirse sosyal yardımlar kesilir mi ?” kaygıları gideriliyor.

CHP’nin seçim bildirgesinde, “emekli ikramiyesinden mazot fiyatına” kadar doğrudan aile bütçesini etkileyecek vaatleri öne çıkarması sonrasında dikkatler, muhalefetin ikinci büyük partisi MHP’ye çevrildi.

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, MHP kurmayları, seçim beyannamesinin büyük ölçüde tamamlandığını, son rötuşların yapıldığını kaydetti. Büyük gizlilikle yürütülen çalışmalarda, dün ekonomik vaatler bir kez daha gözden geçirildi. MHP’nin beyannamesinde, AK Parti’ye oy veren geniş kesimlerin “İktidar değişirse sosyal yardımlar kesilir mi?” yönündeki kaygıları gideriliyor.

SOSYAL YARDIMLAR VURGULANACAK

Beyannamede, MHP iktidarında sosyal yardımların bugün olduğu gibi aynen ve artarak devam edeceği vurgulanacak. Devletin, yolsuzluktan kaynaklanan kaybınpeşine düşüleceği, yolsuzluğun engellenmesiyle sağlanacak yeni kaynağın da vatandaşa aktarılacağı belirtilecek.

HESAP YAPILIYOR

MHP beyannamesinde, sosyal yardımların kişi başına düşen tutarı ile bütçeden vatandaşa düşen pay karşılaştırılacak ve seçmene “Zaten alacaklısın” mesajı iletilecek. Beyannamenin bu bölümünde, her bir vatandaşın devletten ne kadar alacaklı olduğunu ortaya koyan bir hesaplama üzerinde çalışılıyor.

3 MAYIS'TA AÇIKLANACAK

Beyannamenin, Türkçülük günü olması dolayısıyla 3 Mayıs’ta açıklanabileceği belirtiliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, seçim gezileriyle ilgili programı ise netleşmedi. Bahçeli’nin seçim startını 26 Nisan’da Almanya gezisi ile vermesi bekleniyor. Bu yolla yurt dışındaki seçmene, gurbetçiye verilen önem ortaya konulacak. Yurt dışında yaşayan ülkücü tabandan, sandığa sahip çıkması istenecek.