Güç Koleji ’Güç Bilgide’ Vizyonuyla Hazır

Güç Koleji ’Güç Bilgide’ Vizyonuyla Hazır
Güncelleme:

Çankaya'da ilk ve ortaöğretim ile Anadolu ve Fen Lisesi kapsamında eğitim ve öğretim veren Güç Koleji, "Güç Bilgide" vizyonuyla yeni döneme hazır.

Çankaya'da ilk ve ortaöğretim ile Anadolu ve Fen Lisesi kapsamında eğitim ve öğretim veren Güç Koleji, "Güç Bilgide" vizyonuyla yeni döneme hazır.

Okul kurucularından Ali Osman Çetin yaptığı açıklamada, gücün bilgide olduğu gerçeği ile ülkenin güçlü geleceğinde her alanda söz sahibi bireyler yetiştirmek istediklerini belirtti. Öğrencilerin okul ortamında kazandığı edinimleri yaşantılarıyla ilişkilendirebilmeyi hefeflediklerini anlatan Çetin, "Başarıyı hedefleyen veli ve öğrencilerimizi yeni eğitim-öğretim yılında da Güç Eğitim Kurumlarına bekliyoruz. Teşvik kapsamındaki avantajlardan da yararlandırıyoruz. Sosyal, sportif ve kültürel gelişimlerini amaçlayan dinamik ve çağdaş bir kurum olarak amacımız uluslararası düzeyde yetkin ve kendine güvenen, çok boyutlu ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, insana saygılı, çevreye duyarlı, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, insan haklarına saygılı, bilimsel ve özgürce düşünebilen, özgüveni yüksek, düşüncelerini açıkça ifade edebilen toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan ve bu sorunlara çözüm üretebilen, aydın ve ileri görüşlü, bireyler yetiştirmek" dedi.

Kurculardan Cihangir Ağan da, Güç eğitim kurumlarının hedeflerinin, kısa vadede eşitleri içerisinde vizyonuyla fark yaratan, uzun vadede ise yıldızlaşmak olduğunu ifade etti. Öğrenciyi merkeze alan ihtiyaç odaklı planlamalarla akademik ve sosyal gelişimi sağlayarak, hizmet alanların memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Ağan, "Okullarımızda yapılandırmacı kurama dayanan öğretim programları uygulamakta, günlük yaşama dayalı etkinliklerle desteklenmektedir. Tam öğrenmeyi gerçekleştirmek amacıyla öğrenme eksiklikleri belirlenip, tamamlanma çalışmaları yapılmaktadır" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE YERLEŞME BAŞARISI YÜZDE 95

2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezunlarının Türkiye'nin saygın üniversitelerine yerleşme oranının yüzde 95 olduğunu bildiren Ağan, "Ancak kurumumuz sadece akademik başarıyı değil akademik başarıyla birlikte sosyal, kültürel ve sportif gelişimi ve başarıyı da önemsemektedir. Nitekim okulumuzun kız voleybol takımı bu yıl gençler B kategorisinde Türkiye ikincisi, ayrıca bir öğrencimiz de Türkiye Gençler Yüzme Şampiyonu ve dünya 5'incisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Güç Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Kadriye Özbek ise, öğrencilerin uygun ahlak, davranış ve yargılara sahip olmalarının, akademik başarı kadar önemli olduğunu ifade ederek, uyguladıkları kurallarla ne öğrencileri hareket edemez hale getirdiklerini, ne de onlara sınırsız bir dünya sunduklarını belirtti. Özbek, misyonlarının, nitelikli ve bütünsel bir eğitim anlayışıyla öğrencileri, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, kişisel yeteneklerini tamamen tanımış, eleştirel düşünmeyi bilen ve etkin iletişim kurabilen, çevre sorunlarına duyarlı ve doğanın korunmasına önem veren bireyler olarak yetişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

YGS-LYS kampları düzenleyerek öğrencilerin motivasyonunu düşüren ortamlardan uzaklaşarak, sınav öncesi zihinsel rahatlama ve eksiklerini tamamlamayı planladıklarını anlatan Özbek, ilkini bu yıl yaptıkları kamptan, velilerin son derece memnun kaldıklarını ve desteklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA