Gül - Davutoğlu tartışmasında Selvi kimi yalanladı ?

Gül - Davutoğlu tartışmasında Selvi kimi yalanladı ?

Abdullah Gül - Ahmet Davutoğlu kavgasına Abdülkadir Selvi de katıldı...

Abdullah Gül ile Başbakan Davutoğlu arasındaki Pensilvanya ziyareti polemiğine Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi de katıldı. Selvi, Gülen’e Türkiye’ye dönmesi için davette bulunduğu o ziyarete eşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül’ün Dış politika Başdanışmanının da katıldığını yazdı.

Davutoğlu Gülen’i ziyarete Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın onayıyla gittiğini söylemişti. Gül ise Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasına, “O beyanın benimle ilgili kısmı yanlış; ben sonradan öğrendim” diye yanıt vermişti. Sonrasında ise her iki isim de “zihnim berrak” diye konuşmuştu. Abdullah Gül dün konuyu “Kapandı o işler, bir şey yok” diye noktaladı.

Peki neler oldu ABD’de? Bilinmeyen başka ayrıntılar var mı? “Kıyısından köşesinden bu olaya vakıf olan insanlardan biriyim” diyen Selvi, bugünkü yazısında o günlere dair detaylar aktardı.

“Pensilvanya ziyaretini bir de benden dinleyin” başlıklı köşesinde yazar, ziyarete ilişkin bildiklerini okurlarıyla paylaştı:

“Cumhurbaşkanı Gül’ün 24 Eylül tarihinde BM Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı sırada o salonda bulunup, kendisini takip eden gazetecilerden biriydim. 10 günlük bir New York programı yapılmıştı. Ayrıca iki değerli meslektaşım Halime Kökçe ve Hilal Kaplan’la birlikte BM Genel Kurulu’ndan sonra o dönem Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu ve eşinin daveti üzerine bir gece oteldeki odalarında uzun uzun sohbet etme imkanı bulmuştuk.
Davutoğlu’nun Pensilvanya ziyaretinden haberim olmuştu. Davutoğlu, ABD’ye Cumhurbaşkanı ile birlikte gelmiş ve New-York’a ayak bastıktan 1 gün sonra muhtemelen 19 Eylül tarihinde Pensilvanya’yı ziyaret etmişti. Gülen’e Türkiye’ye dönmesi için davette bulunduğu o ziyarete eşiyle birlikte Cumhurbaşkanı Gül’ün Dış politika Başdanışmanı ile Davutoğlu’nun bir danışmanı da eşlik etmişti.
Bunun bir polemik konusu olması AK Parti’nin siyaset kültürüne yakışmıyordu. Kapatılması yerinde bir davranış oldu.”