Gül: ''Erdoğan ile konuşmadık ama...''

Gül: ''Erdoğan ile konuşmadık ama...''

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soru üzerine "Sayın Başbakan ile henüz konuşmadık ancak yakında konuşacağız" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Erdoğan'la konuşacağım' sözleriyle ilgil, 'ikimiz konuşacağız deyince farklı eleştiriler duyuyorum. Şüphesiz farklı adaylar olacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Letonyalı mevkidaşı Andris Berzins ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MİT YASASINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUM

Gül, dün TBMM Genel Kurulu’nda 4 maddesi kabul edilen MİT yasa teklifiyle ilgili, “Bütün yasaları olduğu gibi bu yasayı da yakından takip ediyorum. Hem ilgili sayın bakanı hem müsteşarı, onlara hep fikirlerimi söylemişimdir. Diğer yasalarda yaptığım gibi… Şüphesiz ki bu tip yasalar tartışmalı konulardır. İşin doğası gereği, nereden bakarsınız ama görüşlerimi hep paylaşıp, tavsiyedir. Yine de TBMM’nin kararıdır, milletvekillerinin vereceği bir karardır” dedi.

ŞÜPHESİZ BAŞKA ADAYLAR DA OLACAK

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir soru üzerine Gül şunları söyledi:

“Takvim zaten açıklandı. Sayın Başbakan ile biz konuşacağız dedim. Bunu yapmadık ama yakında konuşacağız. Bu şahıslarımızla ilgili bir konu. Şüphesiz ki başka adaylar da olacaktır, milletimiz karar verecektir. İkimiz konuşacağız deyince farklı eleştiriler duyuyorum. Şüphesiz farklı adaylar olacaktır ve neticede halk karar verecektir. “