Gül Gölge'ye tazminat şoku !

Gül Gölge'ye tazminat şoku !

"Kalpli eldiven" mahkemelik oldu, Gül Gölge Saygı'ya 50 bin TL'lik tazminat davası açıldı..

Tasarımcı Öznur Söylem 2012 yılında kendi adına tescil ettirdiği ‘kalpli eldiven’ tasarımını, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde müşterilerine hediye eden Adil Işık firmasını ve bu eldivenleri tasarladığını söylediğini iddia ettiği ünlü sunucu Gül Gölge Saygı’ya 50 bin TL’lik tazminat davası açtı.

Vatan'dan Tolga Atar'ın haberine göre Gül Gölge Saygı, hukuki sorumluluğunun bulunmadığını, Adil Işık firması ise ise tasarımın yeni olmadığını, dava açılması durumunda hükümsüzlük davası açarak tasarımın Öznur Söylem’e ait olmadığını ve hükümsüz kıldıracaklarını belirtti.

Söylem ise zarara uğradığını belirterek, “Gül Gölge Saygı’nın kendisine ait olmadığını bildiği bir tasarımı kendisinin gibi göstererek boy boy pozlar verdikten sonra sorumlu tutulmayacağını söylemesi tuhaftır. Davalıların fiillerinin haksız rekabet oluşturduğunun tespiti ile stoklardaki ürünlere el konularak imhasına karar verilmesini istiyoruz” dedi.

Firma ise tasarımın yenilik ve ayırt edicilik vasfına sahip olmadığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme bunun üzerine dosyayı bilirkişiye gönderdi. Gelen raporda tasarımcı Söylem’in haklı bulunduğu ortaya çıktı.