Gül'den 2. terleyen cumhurbaşkanı mesajı !

Gül'den 2. terleyen cumhurbaşkanı mesajı !

Abdullah Gül: "Çok terliyim. Başıma ne geliyorsa terden geliyor"

TBMM’nin 94. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imalı sözleri damga vurdu. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın resepsiyonun ardından gerçekleştirilecek sesli ve ışıklı gösteriye kalması için yaptığı daveti, “Çok terliyim” diyerek reddeden Gül, “Terli dışarı çıkınca hasta oluyorum. Zaten ne geliyorsa bu terden geliyor başıma” dedi.

Vatan'ın haberine göre TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek’in evsahipliğinde gerçekleştirilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanısıra Kuvvet Komutanları ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Liderlerin birbirleriyle karşılaşmadıkları resepsiyonda, Gül ve Erdoğan’ın da yolları kesişmedi. Genel Kurul’daki özel oturuma katılmayan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, resepsiyona da gelmezken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise uzun bir aradan sonra Meclis’teki resepsiyonda hazır bulundu.

Gül ve Erdoğan karşılaşmadı

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan izdiham yaşanan resepsiyonda hiç karşılaşmadı. Resepsiyonda TBMM’nin kuruluşunu anlatan ses ve ışık gösterisi için konukların Meclis bahçesine davet eden anonsun ardından Gül, ayrıldı.

AK Partili TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, refakat etttiği Gül’e, “Kalsaydınız efendim” dedi. Gül’ün, Bahçekapılı’ya yanıtı ise akıllara Başbakan Erdoğan, “terleyen cumhurbaşkanı” açıklamalarını getirdi.

Gül, “Çok terliyim. Seyahatlerim var. Terli dışarı çıkınca hasta oluyorum. Zaten ne geliyorsa bu terden geliyor başıma” diyerek Bahçekapılı’nın ricasını kibarca reddetti.