''Gülen ABD'den sağ çıkamaz''

''Gülen ABD'den sağ çıkamaz''

Gazeteci Melih Altınok, Pensilvanya'da yaşayan Fethullah Gülen'le ilgili bomba bir iddiada bulundu.

 

Gülen'in ABD'nin bir çok sırrını bildiğini söyleyen Altınok, "ABD, Gülen'i Türkiye'e sağ teslim etmez" dedi.
 
A Haber’de Can Okanar’ın sunduğu Memleket Meselesi programına konuk olan Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, Fethullah Gülen’in Amerika’dan iade talebini yorumladı.
 
Amerika'nın zaten Fethulllah Gülen ile işbirliği içinde olduğunu belirten Altınok, Fethullah Gülen Türkiye'ye iade edilse Amerika'nın sırlarını deşifre edecektir. Bu yüzden Amerika, Gülen'i sağ çıkarmak istemez dedi. Programın bir diğer konuğu Emniyet Eski İstihbarat Dairesi Başkan Vekili Bülent Orakoğlu da aynı görüşte olduğunu belirtti.
 
BÜLENT ORAKOĞLU: PARALEL YAPI MENSUPLARI GÖNÜLLÜ AJAN NİTELİĞİNDE
 
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, 'paralel yapı'nın Amerika ile bağının alenen ortaya çıktığını ve artık gönüllü ajan olduklarının gün yüzünde olduğunu söyledi. Amerikan yönetiminin Fethullah Gülen'i bırakmak zorunda kalacağını dile getiren Orakoğlu, Amerika'nın Gülen ile işi bitti, örgüt ve yapılanması deşifre oldu bu saatten sonra Fethullah Gülen'in Amerika'da kalması düşünülebilecek bir durum değil dedi. Devletlerin gizli servisleri anlaşmalı olduğu tetikçileri normalde açığa çıktığında infaz ederler diyen Orakoğlu, bu durumu 'paralel yapı'nın uluslararası ilişkilerine örnek göstererek bu yönde bir beklenti içerisinde olduğunu ifade etti.