Gülen: ''Orada olmayı isterdim''

Gülen: ''Orada olmayı isterdim''

Fethullah Gülen medyaya operasyonu değerlendirdi: "O arkadaşların yerinde olmayı arzu ederdim"

Fethullah Gülen, yeni yayınlanan sohbetinde medyaya yönelik son operasyonları değerlendirdi.

Gözaltına alınanları kastederek, "O arkadaşların yerinde olmak isterdim" dedi. Hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı iddiaları ile ilgili olarak da "Fe ni'me ve biha" (baş göz üstüne, hoş gelmiş safa gelmiş, sıkıntı yok) ifadelerini kullanan Gülen, "Ama bütün bunlarla bir sindirme meselesi hedefleniyorsa, kat'iyen bilmeliler ki hakiki mü'minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemiştir. Hele asla secdeye hiç kapanmamıştır. Hep dimdik durmuşlardır" değerlendirmesinde bulundu.

Gülen internette yayınlanan 'Ashâb-ı Uhdûd ve Bir Ölüp Bin Dirilenler' konulu yeni sohbetinde, Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yapılan operasyonlara da değindi, "Azimeti tercih eden insanlar, azimet deyip yolunda sabit kadem olan insanlar, cephelerini belli ettiler. Bir bünyan-ı marsus gibi kurşunla birbirlerine perçinlendiler. Olup bitenleri gülerek birbirlerine anlatıyorlar. Sanki geçmişte olmuş bir vaka gibi anlatıyorlar. Tebessümle anlatıyorlar. Sabit kadem olanlar, Allah'ın izniyle sabit kadem olurlar, endişe yaşamazlar." dedi.

O ARKADAŞLARIN YERİNDE OLMAYI ARZU EDERDİM

"O arkadaşlarn yerinde olmayı arzu ederdim." diyen Fethullah Gülen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Size değişik vesilelerle arz ettim. Ben birkaç defa tutuldum, tevkif edildim, içeriye atıldım. Hem askerde hem de sivilde. Fakat bir panik hatırlamıyorum yani. Belki o esnada olmuştur. Bir tekme yemişsiniz, hiç sarsılmadım falan demezsiniz ama, böyle içimi yokluyorum da, şimdi Ekrem Bey'in yerinde, Hidayet Karaca'nın yerinde ve onların arkadaşlarının yerinde olmayı zannediyorum arzu eden çok insan vardır. Onlara oldu da Cenab-ı Hak neden bu lütfu bizden esirgedi? Haşa, Allah esirgemesin. Acaba zaafımıza binaen mi Cenab-ı Hak bizi öyle bir şeye maruz bırakmadı? Zayıf mıydık acaba? Biz göz dolduran bir tavır, durum sergilemedik mi acaba, bize gelmedi bu mesele?"

KIRMIZI BÜLTEN

Hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılacağı iddialarını da değerlendiren Gülen, "Bu arada istidradi şunu da diyeyim: Kırmızı bülten filan... Tuttururlarsa şayet, fe ni'me ve biha! Fe ni'me ve biha... Ama bütün bunlarla bir sindirme meselesi hedefleniyorsa, kat'iyen bilmeliler ki hakiki mü'minler hiçbir zaman nifak düşüncesi karşısında eğilmemiştir. Hele asla secdeye hiç kapanmamıştır. Hep dimdik durmuşlardır, Allah'ın izni inayetiyle. Allah inayetini üzerimizden eksik etmesin. Kötülük yapan o insanlara da insaf, izan, iman-ı kamil lütfeylesin." diye konuştu.