Gülen'den ABD medyasına ilan verdi

Gülen'den ABD medyasına ilan verdi

Fethullah Gülen, ABD'nin önde gelen gazetelerine ilan vererek IŞİD terörünü kınadı.

Fethullah Gülen, ABD'nin önemli gazetelerine verdiği bir ilanla IŞİD terörünü kınadı. “IŞİD Zulmü En Ağır Şekilde Lanetlenmeli” başlıklı ilan, New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Wall Street Journal ve Los Angeles Times gazetelerinde yayınlandı.

IŞİD'infaaliyetlerini “Mensubu olduklarını iddia ettikleri dinin parlak yüzüne atılmış bir çamur” olarak niteleyen Gülen , bu eylemleri ‘insanlığa karşı işlenmiş suçlar' olarak niteledi. Dinin gayelerinden birinin üzerinde barış, insan hakları, özgürlükler ve hukukun üstünlüğünün tesis edilebileceği bir zemin ortaya koymak olduğunu hatırlatan Gülen, “Bunun aksine dini yorum yapanlar, bilhassa dini çatışmaları alevlendirmeye alet edenler hem kendileri aldanmış hem de insanlığı aldatmış olur.” dedi.

Fethullah Gülen tarafından ABD gazetelerine verilen ilanın devamı şöyle:

“Dini bir söylem arkasına sığınarak zulümler yapan ilk örgüt IŞİD değildir. 13 sene evvel El-Kaide ve yakın zamanda Boko Haram da benzer söylemleri kullanarak masum insanlara zulmetmiştir. Bu örgütlerin ortak noktası, yaradılışı itibariyle her insanın sahip olduğu yüce makamı insanlara çok gören totaliter bir zihniyetin ürünleri olmalarıdır.

Her türlü azınlığa veya masum sivillere uygulanan baskı ya da zulüm, Kur'an'ın elmas düsturlarına ve Efendimiz'in (s.a.s) sünnetine tamamen zıttır. IŞİD üyeleri, şayet birtakım güçlerin piyonu olarak veya kendi şahsi çıkarları doğrultusunda hareket etmiyorlarsa, bağlı olduklarını iddia ettikleri İslam dininin ruhunu hiç kavrayamamış cahillerdir denebilir. Her halükarda, yaptıkları terörizm olup bu eylemlere bulaşanlar adalete teslim edilerek işledikleri dehşet verici suçların hesabını vermelidirler.

Bu mülahazalarla, başta gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff ile yardım görevlisi David Haines'in aileleri ve yakınları olmak üzere, Irak ve Suriye'deki bu elim saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin aile ve sevenlerine yürekten başsağlığı diliyor, Cenab-ı Hak'tan onlara sabır, metanet ve dirayet vererek acılarını hafifletmesini niyaz ediyorum. Ayrıca, IŞİD'inelinde bulunan bütün rehinelerin derhal ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmaları ve hepimizi saygı ve barış dolu bir dünyaya ulaştırması için Cenab-ı Hakk'a duacı olup herkesi bu duaya katılmaya davet ediyorum.”