"Gülen'in iade edilmesi lazım"

"Gülen'in iade edilmesi lazım"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gülen'in iade edilmesi gerektiğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen ben aklanmak istiyorum diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. İade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Hareket Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin, "Dün yapılan görüşme demokrasi kültürümüz açısından çok önemliydi. Türkiye bir devlet krizi yaşadı. Darbe girişimi söz konusu oldu. Darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınmaıs, halkın tepkisi çok önemliyid. Yapılan görüşmede muhalefete bilgi verildi biz de kendi düşünücülerimizi ifade ettik. Anayasa konusunda yargı ile ilgili şikayetler, tüm siyasi partilere gidiyordu bize de geliyordu ve yargı ile ilgili düzenlemeleri yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına gölge düşürdüğünü bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi. Dün ki toplantıda yine ifade ettik. Bir görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda anayasada yapılacak bir değişikliğe katkı vereceğiz. Umarım siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu hep birlikte çözeriz" diye konuştu.

"FETULLAH GÜLEN'İN KESİNLİKLE TÜRKİYE'YE İADE EDİLMESİ LAZIM"

Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Fetullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen ben aklanmak istiyorum diyorsa, gelip Türkiye'de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. İade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor" dedi.

DHA