Gülen'in mendilini açık arttırmayla satmışlar

Gülen'in mendilini açık arttırmayla satmışlar
Güncelleme:

İzmir merkezli 2 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı.

İzmir merkezli 2 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı. 
 
Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen  soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ekipleri tarafından İzmir  veBalıkesir'de bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hakkında gözaltı  kararı verilen 31 kişiden 17'si polis ekiplerince adreslerinden alındı, diğer  kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
 
Fetullah Gülen'i reddeden vakfı ele geçirdiler
 
  FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'de olduğu dönemde  İzmir'de 1989 yılında Kuran-ı Kerim öğretilmesi amacıyla kurulan Raif Cilasun  Eğitim Ve Kültür Vakfı'na giderek buraya ait arazileri istediği, vakfın kurucusu  Raif Cilasun tarafından bu talebin reddedildiği öğrenildi. Vakıf kurucusunun  vefatının ardından FETÖ mensuplarının vakfa sızdığını fark eden yönetim kurulu,  2010 yılında öğrencilere Kuran-ı Kerim dersi verilmesi için yaptırılan binayı  Diyanet İşleri Başkanlığına devretti. FETÖ üyelerinin, Kuran-ı Kerim yerine terör  örgütü lideri Gülen'in kitaplarının okunduğunu fark eden ve buna engel olan  dönemin Konak İlçe Müftüsü'nün de görevden alınmasını sağladığı belirlendi.
 
 Mendili açık arttırmayla satılmış
 
FETÖ üyelerinin, ele geçirdiği vakfa kendilerinin yönetebilecekleri  şekilde para topladıkları, bu amaçla aralarında Fetullah Gülen'in Pensilvanya'da  yemek yerken kullandığı peçetesinin de bulunduğu bir çok objeyi "kişisel eşya"  olarak fahiş fiyatlarla satışa çıkardıkları, vakfın yönetmeliğinde kira  gelirlerinden öğrencilere burs verilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen bu ve  himmet olarak aldıkları paraları vakıf üzerinden aklayarak örgüte aktardıkları  tespit edildi.