Güllüce: Türkiye Geçmişte Patates Satıyordu, Şimdi Helikopter Satıyor

Güllüce: Türkiye Geçmişte Patates Satıyordu, Şimdi Helikopter Satıyor

ELAZIĞ'a TOKİ'nin yaptığı Memur Sen konutlarının anahtar teslimi için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin düne kadar patates, soğan, kuru üzüm sattığı halde günümüzde helikopter ihraç etmeye başladığını...

ELAZIĞ'a TOKİ'nin yaptığı Memur Sen konutlarının anahtar teslimi için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin düne kadar patates, soğan, kuru üzüm sattığı halde günümüzde helikopter ihraç etmeye başladığını belirterek, "Türkiye bir yerleri kıskandırıyor, bir yerleri rahatsız ediyor" dedi.

Bakan İdris Güllüce, TOKİ tarafından yaptırılan Memur Sen 2'nci etap anahtar teslim töreni için geldiği Elazığ’da gezi ve incelemelerde katıldı. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Bakan Güllüce, oda başkanı Ali Şekerdağ ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Güllüce Türkiye'nin 10-12 yıldaki gelişmişlik düzeyini anlatırken şunları söyledi:

"Kalkınma hamlesiyle hükümet son 10-12 yıllık çalışmalarla bütün Türkiye çapında Türkiye’nin her noktasında kalkınma, gelişme, yükselme devam etmektedir. Elazığ da bunlardan biri, hatta en iyi yerlerden bir tanesi. Çevre Yönetimi genel müdürü dün yanıma geldi ve bana 1 Ocak 2014'ten bugüne kadar verdiğimiz ÇET raporu; yani yatırım yapacakların miktarının 90 katrilyon olduğunu söyledi. Önümüzde Kasım ve Aralık ayları var. Herhalde 100 katrilyonu bulacağız. Bu yatırımın Türkiye’nin ne kadar geliştiğini, Türkiye’nin ne kadar kalkınacağını gösteren önemli bir rakam. Türkiye düne kadar patates, soğan, kuru üzüm, incir satıyordu, şimdi helikopter satıyor. Türkiye artık dünyanın en büyük havaalanını yapan ülkesi haline geldi. Bu da bir yerleri rahatsız ediyor, kıskandırıyor. O yüzden Türkiye üzerinde hesaplık yapılmaya çalışılıyor ama Türkiye’nin Anadolu kimyası taşıyan her vatandaşı birlik ve beraberliği sağlayarak bu hızı devam ettirecek."

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalışmalarınında devam ettiğine değinen Bakan Güllüce, 'Kentsel dönüşüm' çalışmalarının Elazığ’da çok farklı bir çizgide devam ettiğini, hızlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Elazığ Ticaret Borsası başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ülke üzerinde birilerinin tezgah kurmasına rağmen milletin birliğini bozamayacağını söyledi. Bakan Güllüce, şöyle konuştu:

"Bir araya gelip huzuru refahı sağlayıcı, fitneye fesada karşı duruşu olan bir halde olmamız gerekiyor. Elazığ bunun güzel bir örneğidir. İnşallah ekonomik kalkınmasını da hızlandırır. Daha gelişmiş, daha sanayisi çoğalmış, ekonomik gelişmesi fazla olan imkansız insanı olmayan bir Elazığ’ı ve Türkiye’yi görürüz. Ne kadar fitnelik, fırıldaklık tezgah kursalar da bu ülke üzerine, bu milletin birliğini, dirliğini bozamayacaklar. Gelişmemizi durduramayacaklar. Kardeşliğimizin önüne geçemeyecekler. Yeniden büyük Türkiye’yi oluşturacağız. Yeniden dünyada herkesin saygı duyduğu, 10'uncu ekonomiye ulaşmış olan bütün Ortadoğu'da Balkanlar'da, Kafkaslar'da herkesin gıpta ile baktığı, Avrupa standartlarının çok önüne geçtiği bir ülke olacağız. Buna da hiçbir fırıldaklık, hiçbir fesatlık engel olamayacak. Biz yeter ki bir araya gelelim."

FOTOĞRAFLI

GÜLLÜCE: TÜRKİYE GEÇMİŞTE PATATES SATIYORDU, ŞİMDİ HELİKOPTER SATIYOR

GÜLLÜCE: TÜRKİYE GEÇMİŞTE PATATES SATIYORDU, ŞİMDİ HELİKOPTER SATIYOR

GÜLLÜCE: TÜRKİYE GEÇMİŞTE PATATES SATIYORDU, ŞİMDİ HELİKOPTER SATIYOR