Gümrükte servet yakalandı !

Gümrükte servet yakalandı !
Güncelleme:

Fransa gümrüğünde servet değerinde olan bir Picasso tablosu yakalandı..

Fransa, geçen hafta gümrükte 27 milyon dolar (yaklaşık 75 milyon TL) değerinde bir Picasso tablosunun ele geçirildiğini açıkladı.

Hürriyet'in haberine göre "Head of a Young Woman" (Genç Bir Kadının Başı) adlı eser, İspanyol kültür varlığı olarak tescil edilmişti. CNN'e bağlı BFMTV televizyonuna konuşan Korsika'daki Fransız gümrüğü sorumlularından Vincent Guivarch, ülkeden çıkarılması yasak olan "tablonun bir gemide gönderilmeye hazır, sarılı halde bulunduğunu" açıkladı.

Yetkililer, İspanyol ressam Pablo Picasso'nun 1906 yılında tamamladığı yağlı boya tablonunun Fransa'ya bağlı Korsika Adası'nda bulunduğunu açıkladı. İsviçre'ye kaçırılmak istenen eserin sahibinin İspanyol banker Jaime Botin olduğu ve tabloyu 2012'den bu yana ihraç etmek için izin almaya çalıştığı belirtildi.

a-446.jpg

MAYIS AYINDA MÜZAYEDE REKORU KIRDI

Picasso'nun "Les femmes d'Alger, Version O" (Cezayirli Kadınlar, Versiyon O) tablosu, mayıs ayında 179.3 milyon dolara (yaklaşık 483 milyon TL) satılarak, açık artırmayla satılan en pahalı tablo olmuştu.

Picasso bu satışla İngiliz ressam Francis Bacon'ın "Three Studies of Lucian Freud" (Lucian Freud'un Üç Taslağı) adlı eserininin rekorunu kırmıştı. Bacon'ın eseri 2013 yılında 142.4 milyon dolara (383 milyon TL) alıcı bulmuştu.