Gümüşhane’de Kayalar Park Halindeki Aracın Üzerine Düştü

Gümüşhane’de Kayalar Park Halindeki Aracın Üzerine Düştü

Gümüşhane kent merkezinde Bayburt yolu üzerinde kaya parçaları büyük bir gürültüyle park halindeki aracın üzerine düştü.

Gümüşhane kent merkezinde Bayburt yolu üzerinde kaya parçaları büyük bir gürültüyle park halindeki aracın üzerine düştü. Otobüs durağının bitişiğinde meydana gelen olayda yaralanan olmadı.

Gümüşhane kent merkezinden geçen Trabzon-Bayburt transit karayolunun Belediye Başkanlığı karşısında bugün saat 14.50 sıralarında büyük bir gürültü duyuldu. Bölgede bulunan otobüs durağının hemen yakınında meydana gelen olayda durağın üzerindeki yamaçtan bahar yağmurları nedeniyle gevşeyen kaya kütleleri önce dağı sarmalayan tel örgüyü kopardı ardından 3 metrelik istinat duvarını da yıktı.

Olayın gerçekleştiği yerde park halinde bulunan ve cezaevine ait olduğu öğrenilen minibüs kaya parçalarının altında kalırken, aracın içinde kimse olmaması ve olayın otobüs durağının kullanımının sakin olduğu bir ana denk gelmesi olası can kayıplarının önüne geçti.

Olay nedeniyle Bayburt-Trabzon karayolunun Gümüşhane şehir geçişinde trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları incelemelerin ardından bölgede Belediye Başkanlığı ve Karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.