GÜNDEM ÖZETİ / 21 Ekim 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 21 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marriott Otel'de düzenlenecek "II. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu"na katılacak.

(Ankara/10.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenecek Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/14:00)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Ahmet Berat Çonkar’ı ziyaret edecek, Reform Eylem Grubu (REG) çerçevesinde yapılacak toplantıya katılacak.      

 - Bozkır, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi’yi kabul edecek, Almanya, Finlandiya ve Lüksemburg’un Ankara büyükelçileriyle ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/10.30-17.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Frankfurt İnovasyon Zirvesi'nin açılışında konuşacak.

(Almanya)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek Ankara İnovasyon Haftası açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de Dünya Okçuluk Federasyonu Merkezi'ni ziyaret edecek, IOC Başkanı Thomas Bach ve sivil toplum temsilcileriyle görüşecek.

(Lozan)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yeni seçilen Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile bir araya gelecek.

(Cakarta)

7- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Başbakan ve İçişleri Bakanı Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani ile görüşecek.

(Doha)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aksaray Valiliğini ziyaret edecek, Aksaray Üniversitesi Akademik Yılı açış töreni ve dersine katılacak, ardından da Güzelyurt ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

(Aksaray/10.30/11.00/13.30)

9- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Türkiye Özel Sermaye Forumu 2014''e katılacak, ardından da ''CEO Club Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.15/10.30)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Tatvan ve Muş Belediyeleri ile AK Parti Muş İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Bitlis/Muş)

11- CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Enis Berberoğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret edecek. 

(İstanbul/10.30/15.00) 

12- TBMM'den

- AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin TBMM grupları toplanacak. (11.15-13.30-10.30-12.30)

- Genel Kurul'da, "Gebze Teknik Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasını öngören yasa teklifi görüşülecek. (15.00)

- Adalet Komisyonu'nda, yeni yargı paketi ile hakim ve savcılara ek tazminat verilmesini de içeren teklif ele alınacak. (15.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat)

3 - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin yargılandığı "İttihadiyye Olayları" davasının görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

4- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

(Kiev)

 

EKONOMİ

1- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan,  AA Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayacak.

(İstanbul/12.00)

2- Hazine, 13 ay vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

3- TÜİK, 3. çeyrek bina inşaatı maliyet endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta, E, F, H ve G gruplarında yapılacak maçlarla başlayacak.

2- Voleybolda Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası maçında VakıfBank ile Fenerbahçe Grundig, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/19.30)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile Almanya'nın Borussia Dortmund takımları arasında 22 Ekim'de yapılacak D Grubu 3. maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri Cesare Prandelli ile Jürgen Klopp, Türk Telekom Arena'da ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/15.30-19.30)

4- Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri, Borussia Dortmund ise Türk Telekom Arena'da yapacakları antrenmanlarla hazırlıklarını tamamlayacak.

(İstanbul/17.30-20.00)

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.