GÜNDEM ÖZETİ / 21 Kasım 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 21 Kasım 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekvator Ginesi'nde

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde konuşma yapacak. 

- Öğle yemeğinin ardından zirve kapsamında düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı'nda yer alacak Erdoğan, bazı ikili görüşmeler gerçekleştirecek. 

- Erdoğan, yapacağı basın toplantısının ardından Türkiye'ye dönecek. 

(Malabo)

2- Başbakan Vekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dedeman Otelde AK Parti Tanıtım ve Medya Günleri Toplantısı ile Çözüm Süreci Konferansı'na katılacak. 

(Konya/13.30/19.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Leyla Gencer Kültür Merkezinde Umut Gönüllüleri Eğitim Programı'na katılacak, "2015 Seçimleri ve Türkiye" konulu Taksim Toplantıları'nın konuğu olacak. 

(İstanbul/11.00/19.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, zirveye katılacak. 

- Enerji Bakanı Taner Yıldız, zirve kapsamında, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile kahvaltı yapacak, Genişletilmiş Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılacak, IRENA Genel Direktörü Adnan Amin ile öğle yemeğinde bir araya gelecek ve basın toplantısı düzenleyecek.

- Yıldız ayrıca Bosna Hersek Maden ve Endüstri Bakanı Erdal Trhulj ile görüşecek, resepsiyon ve gala yemeğine iştirak edecek.

(İstanbul/13.00/08.00-18.45)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Arifiye ve Sapanca Meslek Yüksekokulunun açılış törenine katılacak, Sakaryaspor Kulübünü ziyaret edecek.

(Sakarya/11.00/14.00/15.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Lüksemburg'da, Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Bozkır, onuruna verilen öğle yemeğine katılacak, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider ile bir araya gelecek. 

(Lüksemburg) 

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dilderesi'ndeki ıslah çalışmalarını inceleyecek, atıksu arıtma tesisinin temel atma törenine katılacak, Tatlı Kuyu Vadisi ve Çağdaş Kent'teki çevre düzenlemelerinde incelemelerde bulunacak. 

- Bakan Eroğlu ayrıca Kandıra'da, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret edecek.

(Kocaeli/15.00/16.30/10.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Belçika'da, Avrupa Birliği'nin Bölgeler Komitesi ile görüşecek.

(Brüksel) 

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mersin Entegre Sağlık Kampüsü Proje Finansman Sözleşmesi'nin imza törenine ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5. Altın Havan Ödülleri törenine katılacak. 

(İstanbul/14.30/19.30)

7- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK ve üniversitelerin 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Üsküdar Belediyesinin düzenlediği "Uluslararası Üsküdar Sempozyumu"na katılacak.

(İstanbul/18.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

 (Erbil/Bağdat) 

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile başlayan ve Kudüs'te bir sinagoga düzenlenen saldırıyla tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin hanehalkı tüketim harcamalarına ilişkin verileri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

(Karaman)

2- Anadolu Ajansı Erbil ofisi açılıyor

- AA Erbil ofisinin açılışı, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk'ün katılımıyla gerçekleştirilecek. 

(Erbil/14.00)

3- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Seyhan Otelde düzenlenen "7. Sendikal Kadın Eğitim Programı" toplantısına katılacak.

(Adana/09.30)

4- Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliğince, Memur-Sen Kurucu Başkanı Mehmet Akif İnan anısına düzenlenen Eğitim ve Ahlak Şurası başlayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi D Grubu 6. hafta maçında, Galatasaray Liv Hospital ile Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımları Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) 

2- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de, 6. haftanın ilk maçında Eczacıbaşı VitrA ile Beşiktaş, Eczacıbaşı Spor Salonu'nda puan mücadelesi verecek.

(İstanbul/17.00)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.