GÜNDEM ÖZETİ / 24 Ekim 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 24 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Estonya'da 

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves tarafından resmi törenle karşılanacak.

- Erdoğan'ın ve Ilves, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapacak. 

- Bağımsızlık Savaşı Anıtı'na çelenk koyacak Erdoğan, Dışişleri Bakanı Urmas Paet tarafından verilen öğle yemeğine katılacak.

- Estonya Parlamentosu Başkanı Eiki Nestor ve NATO Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi ile E-Estonia Demo Merkezini ziyaret edecek Erdoğan, resmi akşam yemeğinin ardından yurda dönecek.

(Tallin)

2- CHP Parti Meclisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplanacak.

(Ankara/10.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uluslararası Genç Girişimciler Platformunda açılış konuşması yapacak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin eğitim öğretim yılı açılışına katılacak. 

(İstanbul/09.30/14.30)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen 3. Türk Arap Gençlik Kongresi ile İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği (AYBİR) tarafından gerçekleştirilen programda bulunacak. 

(İstanbul/10.00/16.00) 

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Girişimcilik ve İnovasyonda Kadın Konferansı'nda yer alacak. 

(Ankara/10.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Uluslararası Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı'nın finaline ve ödül törenine katılacak.

(Ankara/13.30)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  Portekiz Başbakan Yardımcısı Paulo Portas'la bir araya gelecek, Türkiye Portekiz JETCO 2. Dönem Toplantısı ve İş Forumu'nda bulunacak. 

(İstanbul/10.00-14.00)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti 98. İl Başkanları Toplantısı'nda yer alacak. 

(Ankara/11.00)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi'nin denize indirilmesi töreni ile İzmit Körfezi kıyı tesisi işletmecileri ve sanayicilerle istişare toplantısına katılacak, incelemelerde bulunacak.

(Yalova/11.00-Kocaeli/12.45)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat)

3- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. 

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2. hafta 6. maçla tamamlanacak.

- A Grubu'nda yer alan Anadolu Efes, deplasmanda İtalya'nın Dinamo Banco di Sardegna Sassari takımıyla karşılaşacak.

(Sassari/21.45)

2- Spor Toto Süper Lig'de 7. hafta, Kardemir Karabükspor-Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa-Torku Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(Karabük/18.30/İstanbul/20.00)

3- PTT 1. Lig'de 7. haftanın ilk maçlarında Adana Demirspor-Antalyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Şanlıurfaspor karşı karşıya gelecek.

(Adana/19.00/Gaziantep/19.30)

4- Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası elemelerine Çanakkale, Yalova ve Gemlik'te ikinci gün müsabakalarıyla devam edilecek.

5- 35. Avrupa Voleybol Konfederasyonunun (CEV) iki gün sürecek genel kurulu, Belek Kempinski Hotel The Dome'da başlayacak. 

(Antalya)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.