GÜNDEM ÖZETİ / 24 Eylül 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 24 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'de

- Erdoğan, BM Genel Kurulu 69. dönem genel görüşmelerinin ilk gününde Genel Kurul'a hitap edecek.

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avustralya'da

- Avustralya Savaş Müzesi ve Atatürk anıtını ziyaret edecek Çiçek, Avustralya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Craig Laundy tarafından Parlamentoda onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.

- Senato ve Temsilciler Meclisi’nde, ''Soru zamanı'' oturumuna katılacak Çiçek, Avustralya Genel Valisi Peter Cosgrove ve Avustralya Dışişleri Savunma ve Ticaret Ortak Komitesi Başkanı Teresa Gambaro ile görüşecek, Avustralya Ulusal Üniversitesi’nde düzenlenen, ''Türkiye-Avustralya, Düşmanlıktan Dostluk ve Ortaklığa’'' konulu konferansa katılacak.

- Çiçek, Türkiye'nin Canberra Büyükelçisi Reha Keskintepe tarafından onuruna verilecek akşam yemeğinde bulunacak.

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile HDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder'i ayrı ayrı kabul edecek. 

(Ankara/14.30/16.30) 

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Namık Kemal Üniversites'nini akademik yıl açılış törenine katılacak, bazı ziyaret ve açılışlarda bulunacak.

(Tekirdağ/11.00-16.30)

3- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİ) 2014-2015 akademik yılı açılış törenine katılacak.

4- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Uluslararası Mezopotamya Tarım Kongresi'nin  Hilton Garden Inn Otel'deki galasında bulunacak.

(Diyarbakır/21.00)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığınca, Gençlik Parkı'ndaki Büyükşehir Belediyesi Kabul Salonu'nda düzenlenen, "Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Politikaları Çalıştayı"na katılacak.

- Kılıç,  Bakanlığının merkez teşkilatı bünyesindeki yaz projelerinin kapanış programında bulunacak.

(Ankara/10.00/14.00)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Irak Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Jaafar Rasool Al- Hamadani ve beraberindeki heyeti kabul edecek, kredi kefalet kooperatiflerinin alacaklarının yapılandırılması ile İlgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.00/11.00)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile görüşecek, Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş tarafından yaptırılan MDF fabrikasının açılış törenine katılacak. 

(Alabuga) 

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi'nin 2014-2015 Akademik Yılı ile Tıp Fakültesi Radyoterapi Merkezi'nin açılışı ve Edirne Şehitliği'nin temel atma törenlerine katılacak.

(Edirne/10.00/11.30/15.00)

9- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suriye'nin Kobani kentindekilerle dayanışma amacıyla otobüslerle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gidecek grubu uğurlayacak. 

(İstanbul/13.00) 

10- CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Mehmet Bekaroğlu, CHP'li belediyelerce temin edilen 10 tır dolusu yardım malzemesinin yetkililere teslim törenine katılacak.

(Şanlıurfa/11.00) 

11- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğinin düzenlediği 27. Ahilik Haftası kutlama programına katılacak. 

(İstanbul/10.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama başkanlığında yapılacak BM Güvenlik Konseyi toplantısında ''Yabancı savaşçılara karşı alınacak önlemleri'' içeren tasarı oylanacak.

2-  BM Genel Kurulu 69. dönem genel görüşmeleri takip ediliyor.

3- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

(Şam/Halep) 

4- Irak'taki çatışmalar ve IŞID'e yönelik operasyonlar takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat) 

5- Yemen'de Husiler ile yönetim arasında varılan anlaşmanın yankıları izleniyor.

(Sana) 

6- Mısır'daki darbe karşıtı gösteriler ile İhvan mensuplarına yönelik yargılamalar sürüyor.

7-  Filistin ile İsrail arasında kalıcı ateşkes için dolaylı görüşmelerin yansımaları ve gelişmeleri takip ediliyor.

(Kahire)

8-Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

 

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- 2014 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası İtalya'da sürüyor.

- Organizasyonun ikinci gününde 4 grupta toplam 12 maç yapılacak.

- Türkiye, B Grubu'ndaki ikinci maçında Kanada ile karşılaşacak.

(Trieste/11.30)

2- Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan, A Milli Kadın Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve A Milli Kadın Takım oyuncuları, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası öncesinde JW Marriott Hotel'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelecek. 

(Ankara/09.30)

3- 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'na Halkapınar Spor Salonu'nda devam edilecek. 

(İzmir/10.00/20.00) 

4- Futbolda Türkiye Kupası 2. tur karşılaşmaları sürüyor.

5- 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Slovenya'da süren Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 6. Grup'taki son maçında Portekiz ile karşılaşacak.

(Bakovci/16.30)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk haftası Beşiktaş Mogaz - İstanbul Anafen Koleji maçıyla tamamlanacak.

(İstanbul/19.00)  

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.