GÜNDEM ÖZETİ / 27 Mart 2015

GÜNDEM ÖZETİ / 27 Mart 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Hendek Melek Nişancı Huzurevini ziyaret edecek, "Sakarya'nın Yıldızları" ödül töreninde bulunacak.

(Sakarya/14.00/18.20/19.15)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya'da, Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella’nın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. 

(Floransa) 

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yerli Malı Belgesi Tanıtımı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Destekleri" konulu toplantı ile bazı açılış ve temel atma törenlerine katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

(Bursa/10.00-18.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından kabul edilecek, Tataristan-Türkiye Ekonomi ve Ticaret İşbirliği Forumu'na katılacak, bazı ziyaretlerde bulunacak.

(Kazan/Alabuga)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen "Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu"na katılacak.

(İstanbul/12.00)

6- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün proje finansman sözleşmelerinin imza törenine katılacak.

(İstanbul/15.00)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Tophane-i Amire'de, "Kelâm’dan Kalem’e Büyük Buluşma Sergisi"ni gezecek

(İstanbul/10.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

3- Suudi Arabistan öncülüğünde, Yemen'de Husilere yönelik başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere İsviçre'de devam edecek.

(Lozan)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayına ilişkin katı yakıt istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Hukukçular Derneği üyeleri, Çağlayan Adliyesi önünde KPSS usulsüzlüğüne ilişkin basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.00)

 

SPOR

1- Hollanda-Türkiye maçına doğru

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Amsterdam ArenA'da basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Takım, Hollanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu 5. maçının hazırlıklarını Amsterdam ArenA'da yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Amsterdam/18.30/19.00)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Danimarka ile karşılaşacak.

(İstanbul/18.30)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 12. hafta maçında, Galatasaray Liv Hospital, Yunanistan'ın Panathinaikos takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.00)

4- Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde baraj etabı 1. devre maçları Sakarya Spor Salonu'nda 2 karşılaşmayla başlayacak.

(Sakarya/16.00)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.