GÜNDEM ÖZETİ / 5 Mart 2015

GÜNDEM ÖZETİ / 5 Mart 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'e iadeiziyarette bulunacak, "Bir Projem Var, Bir Önerim Var" etkinliğinin ödül törenine katılacak.

(Ankara/10.00/TBMM/18.30)

2- Başbakan Davutoğlu ABD'de

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-Amerikan Konseyi Başkanı Howard Beasey'yi Ritz Otelde kabul edecek. 

- Citibank kurumsal yatırımcılarıyla Citibank Executive Center'da akşam yemeğinde bir araya gelecek Davutoğlu, Türk-Amerikan dernekleri yöneticileriyle Waldorf Astoria Otelinde görüşecek.

- Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşecek, Bank of America Merrill Lynch portföy yatırımcılarıyla öğle yemeğinde bir araya gelecek. 

(New York)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım üreticileri ile "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" toplantısına katılacak, basın toplantısı yapacak, Mevlana Türbesi’ni ziyaret edecek.

(Konya/10.00-17.30)  

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Danimarka Meclisi Dış Politika Komitesi Başkanı Mette Gjerskov ve beraberindeki heyet ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek

(İstanbul/13.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Spor Kulübü Güreş Takımı'nı kabul edecek. 

(Ankara/10.00) 

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da, Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. 

(Frankfurt/Stuttgart)

4- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Suruç'taki çadır kentle Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini hizmete açacak.

- Bakan Avcı ayrıca Tülmen Köyü Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifinin açılışına katılacak.

(Şanlıurfa/13.00/16.00/11.30)

5- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelecek. 

(Erbil)

6- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 5. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Lojistik Fuarı'nın açılışına katılacak.

(İstanbul/11.00)

7- TBMM Genel Kurulunda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/14.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Yeni Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları-13" ve il halkla ilişkiler başkanları toplantısına katılacak.

(Malatya/10.00/14.00) 

9- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar'ı ziyaret edecek.

(Ankara/11.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suudi Arabistan'da temaslarda bulunacak. 

(Riyad)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılı 4. çeyrek işgücü maliyeti endeksi ile 2014 yılına ilişkin "İstatistiklerle Kadın" verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00) 

2- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

 

GÜNCEL

1- Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör ile MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, özel ve resmi okullarda öğrenim gören özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere staj imkanı sağlanmasına yönelik işbirliği protokolünü imzalayacak.

(İstanbul/10.00)

 

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi 9. haftasında, Fenerbahçe Ülker, Rusya'nın Nizhny takımını Ülker Sports Arena'da konuk edecek.

(İstanbul/20.00)

2- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off maçlarında, Eczacıbaşı VitrA, İsviçre'nin Volero takımıyla VakıfBank, Fenerbahçe Grundig ile karşılaşacak.

(İstanbul/17.30/20.30)

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.