Gündem Özeti / 7 Mayıs 2015

Gündem Özeti / 7 Mayıs 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TİKA toplu açılış törenine ve Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki "Cumhurbaşkanlığı Sofrası"na katılacak. 

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.00/16.30/17.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Türkmenistan'da 

- Çiçek, Aşkabat'taki temaslarını tamamlayarak, Mari kentine geçecek ve kadim Merv şehrini ziyaret edecek. Çiçek, Mari'den Ankara'ya dönecek. 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

(Tokat/14.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcı Ali Babacan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve GYODER'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gelişen Kentler Zirvesi'ne ve Dünya gazetesinin işbirliğiyle düzenlenen "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"ne katılacak.

(Balıkesir/10.00/İstanbul/19.00)

2 - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Feshane Ordu Tanıtım Günleri'ne katılacak

(İstanbul/15.00)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, YÖK Başkanlığının düzenlediği "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite" çalıştayına katılacak.

- Bakan İslam, Erenler Belediyesi'nce düzenlenen kentsel dönüşüm temel atma töreninde yer alacak, "Ada AVM"yi ziyaret edecek ve Erenler'deki AK Parti il kadın kolları seçim irtibat bürosu ile Arifiye'deki AK parti seçim irtibat bürosunun açılışlarında bulunacak.

(Ankara/09.30/Sakarya/15.00-21.00)

4 - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Avcılar İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi buluşmasına katılacak, fabrika ziyaret edecek.

(İstanbul/11.00/12.00)

5- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Enerji Projeleri Tanıtımına katılacak.

- Çorum Valiliğini ziyaret edecek Işık, Osmancık toplu açılış ve temel atma törenine, Hitit Üniversitesi merkez laboratuvar açılışına, STK temsilcileri ve muhtarlar ile akşam yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Çorum/13.45-18.30)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rixos Otel'de düzenlenen "SOER 2015 Avrupa Çevre Durum ve Görünüm Raporu" tanıtım toplantısına ve Meyra Palace Hotel'de düzenlenen "İmar Mevzuatı Revizyon Çalıştayı"na katılacak. 

(Ankara/11.30/14.15)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelecek.

- Turgutlu Kuyumcular Çarşısı esnafını ziyaret edecek ve Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binasının açılışına katılacak Zeybekci, Alaşehir-Killik Mahallesindeki mitinge iştirak edecek.

(İzmir/09.30/Manisa/15.00-21.00)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MİLGES, MİLHES, YGDA ve MİLKANAT projeleri başlangıç töreninde bulunacak.

- Bakan Yıldız, AK Parti Gerede mitingine katılacak, Dörtdivan ve Yeniçağa Belediye Başkanlıklarını ziyaret edecek, partisinin Bolu Seçim Bürosu açılışına katılacak, İzzet Baysal Caddesi esnafını ziyaret edecek ve AK Parti Bolu İl Teşkilatı üyeleriyle yemeğe katılacak.  

(Ankara/10.00/Bolu/13.30-20.30)

9- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kanada Tarım Bakanı Gerry Ritz ile Türkiye-Kanada İş Konseyi Tarım Yuvarlak Masa Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

10- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve OECD Mali İşler Komitesi Başkanı Masatsugu Asakawa, G-20 Uluslararası Vergi Sempozyumu'na katılacak.

(İstanbul/09.00)

11- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayındır Ergenli Barajı Temel Atma Töreni'ne katılacak, partisinin Bayındır ve Tire ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

(İzmir/15.00/16.30/17.30)

12- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi "Beslenme Alışkanlıklarında Büyük Dönüşüm" toplantısına katılacak.

(İstanbul/13.30)

13- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Mazgirt seçim bürosunu ve Mazgirt Belediyesini ziyaret edecek, "Dersim Halk Buluşması" etkinliğine katılacak, Pülümür seçim bürosunu ziyaretinin ardından, partisinin Erzincan mitinginde konuşacak. 

(Tunceli/11.30/11.50/12.30/14.30/Erzincan/16.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TÜMSİAD ve Ortahisar Vakfı tarafından düzenlenen kahvaltıya katılacak, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı yapacak, Akçaabat ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunacak, Amatör Spor Kulübü Federasyonunu ziyaret edecek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yemekte bir araya gelecek. 

(Trabzon/09.30-19.30)

15 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, partisinin Beylikdüzü ilçe teşkilatı üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelecek. 

(İstanbul/11.00)

16- CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Samanpazarı ve Çıkrıkçılar Yokuşu esnafını ziyaret edecek.

(Ankara/11.00)

17- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve İstanbul milletvekili adayları, Perpa Ticaret Merkezi'ni ziyaret edecek

(İstanbul/11.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ 

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırıları ile Aden kentine gerçekleştirilen kara harekatına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Sana)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Erbil/Bağdat)

4- Birleşik Krallık'ta yapılacak genel seçim izleniyor.

 

EKONOMİ

1- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/14.30)

2- TÜİK, finansal yatırım araçlarının Nisan ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Anadolu Yıldızı 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ikinci senaryosu Menemen Dumanlıdağ'da icra edilecek. 

(İzmir/09.00) 

 

SPOR

1- Voleybolda Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nın ikinci gününde Eczacıbaşı VitrA, Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımıyla karşılaşacak.

(Zürih/18.30)

2- UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçlarında İtalya'nın Napoli takımıyla Ukrayna ekibi Dnipro ve İspanyol temsilcisi Sevilla ile İtalyan takımı Fiorentina karşı karşıya gelecek.

(Napoli/Sevilla/22.05)

3- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Abdullah Gül Üniversitesi ile Galatasaray Odeabank karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/18.00)

4- Futbolda Spor Toto 2. Lig play-off çeyrek final ilk maçları yapılacak.

Kırmızı Grup'ta İnegölspor-Hatayspor, Sarıyer-Bandırmaspor, Beyaz Grup'ta ise Menemen Belediyespor-Pendikspor ve 1461 Trabzon-Ümraniyespor maçları oynanacak.

(İnegöl/İstanbul/Menemen/Trabzon/16.30)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig play-off yarı final ilk maçlarında Amasya Taşova YİBO ile Beşiktaş Mogaz, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Nilüfer Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Amasya/Ankara/17.00)

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: Anadolu Ajansı