Güney Bölgesi Nörologları Adana’da Toplandı

Güney Bölgesi Nörologları Adana’da Toplandı

Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü ve Çukurova Nörolojik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 9. Çukurova Nöroloji Günleri, 17-19 ekim 2014 tarihinde Adana’da yapıldı.

- Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Bölümü ve Çukurova Nörolojik Bilimler Derneği tarafından düzenlenen 9. Çukurova Nöroloji Günleri, 17-19 ekim 2014 tarihinde Adana’da yapıldı.

3 gün süren “Nöroloji Günleri”nin açış konuşmasını yapan Doç.Dr. Mehmet Karataş, etkinlikle, nöroloji uzmanlarının karşılaştıkları sorunlar ve halkın ilgisini çekecek önemli konu başlıklarını ele aldıklarını söyledi.

Adana Sheraton Oteli’nde yapılan “Çukurova Nöroloji Günleri”ne, Adana’nın yanı sıra Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Antakya ve Güneydoğu illerinden çok sayıda nörolog katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi Nöroloji Bölümünden, düzenleme kurulu başkanı Doç.Dr. Mehmet Karataş, ilk “Çukurova Nöroloji Günleri”nin 2006 yılında yapıldığını ve hiç ara vermeden bu yıla kadar devam ederek artık gelenekselleştiğini kaydetti.

9. Çukurova Nöroloji Günleri’nin ana temasının “Nörolojide günlük pratiğinde karşılaşılan temel sorunlar ve güncel yaklaşımlar” olduğunu belirten Dr. Karataş, "Felç konusu, çök önemli bir toplum sağlığı konusudur. Öte yandan baş ağrısı, baş dönmesi de sık rastlanılan konulardır. Bu rahatsızlıkların yanı sıra MS hastalığı, epilepsi, bunama, kol-bacak sinir iltihaplanmaları, uyku bozuklukları ve nörolojide yeni uygulamalar da etkinliğimizin gündeminde yer alan konulardır” dedi.

“Çukurova Nöroloji Günlerinin”, bölgedeki 6 üniversite nöroloji kliniğinin desteğiyle düzenlenen bir toplantı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mehmet Karataş, yaklaşık 200 nöroloğun toplantıya katıldığını ve etkinliğe gösterilen bu ilginin son derece memnun edici olduğunu kaydetti.

GÜNEY BÖLGESİ NÖROLOGLARI ADANA’DA TOPLANDI

GÜNEY BÖLGESİ NÖROLOGLARI ADANA’DA TOPLANDI