''Güneydoğulu açtır, birbirini satabilir''

''Güneydoğulu açtır, birbirini satabilir''

Köşe yazarı Aydın Engin, teröre karşı ihbar sistemiyle birlikte Güneydoğuluların para için birbirini satabileceğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Aydın Engin, CNN Türk'te yayınlanan ve Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında Güneydoğuluları kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Aydın Engin, teröre karşı "ihbar sistemi"nin tartışıldığı kısımda "Güneydoğu'da şöyle bir laf vardır: İnsan inançlarını bile yer, aç kalmaya görsün.. Gayet namuslu biriyken ulan 100 bin lira 200 bin lira ödül verilecekmiş. Ben gideyim şu Başak Hanım'ı ihbar edeyim PKK'ye diye" dedi.

"50 LİRA İÇİN 100 LİRA İÇİN HAYSİYETLERİNİ SATMAZLAR"

Burada araya giren eski Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, "Hocam ben buna katılmıyorum. Ne Doğulu ne de Güneydoğulu 50 lira için 100 lira için şeref haysiyetini satmaz" diye konuştu.

"BEN BUNLARI YAŞADIM"

Aydın Engin de "İster inan ister inanma ben bunları yaşadım. İnsan aç kalmaya görsün dedim" dedi.

"AYNI SÖZÜ İADE EDERİM"

Ramazan Başak devamında, "Siz eğer Doğu-Güneydoğu'daki insanlar açtır deyip de siz verilecek 3-5 kuruş için 5-10-50-100 milyar için vicdanını satar derseniz ben de bir Doğu-Güneydoğulu olarak aynı sözü iade ederim" ifadelerini kullandı.

"EGELİ DE SATAR"

Aydın Engin tepki alınca sözlerini düzelterek "Doğu ve Güneydoğu'dan öyle adamlar çıkmaz, bizim Ege'den çıkar mesela ben Egeliyim. Her yerde çürük elmalar vardır" dedi.