Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

Adana'da belediye otobüsünden kriz geçiren bir uyuşturucu bağımlısını kurtarmak için şoför ve yolcular seferber oldu.

Adana'da belediye otobüsünden kriz geçiren bir uyuşturucu bağımlısını kurtarmak için şoför ve yolcular seferber oldu. Yolcuların uyarısı üzerine hastayı kontrol edip hemen direksiyonu hastaneye kıran Büyükşehir Belediyesi Otobüs şoförü Adem Çertmek'in verdiği mücadele saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi D-400 karayolunda meydana geldi. Yüreğir ilçesine bağlı Abdioğlu Mahallesi-Taşköprü arasında hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi 160 numaralı otobüsünde yaşanan bir sağlık sorunu yolculara ve şoföre heyecanlı dakikalar yaşandı.

İşletmede 5 yıldır şoförlük yapan Adem Çertmek bugün öğle saatlerinde Abdioğlu Mahallesi'nde yolcuları alarak Taşköprü mevkiine gelmek üzere yola çıktı. Otobüs saat 11.27:35'te Çağlar Sevim (26) isimli bir yolcu bindi. Yolcunun ayakta durmakta zorlandığı gözlenirken ücreti ödeyip bir süre Çertmek ile sohbet etti.

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

Hatta Çertmek'in yanına gelip "Sana bir şey söyleyen olursa bana gel ben buradayım" dedi. Daha sonra ise sürücünün yanından ayrılarak orta sıralarda bir koltuğa oturdu. Bir süre burada oturup daha sonra yer değiştirdi. Sevim'in yanına daha sonra bir çocuklu kadın oturdu. Sevim burada otururken saat 11:34:45'te yavaş yavaş kafasını yere doğru eğdi ve bir daha da kalkamadı. Otobüs ise yoluna devam etti. İçinde yaklaşık 50 yolcu ile devam ederken Sevim'in yanında oturan kadın saat 12:12:06'da onun rahatsızlandığını fark etti. Hemen yanındaki yolculara söyledi.

Yolcularda sürücüye bildirince şoför hemen otobüsü durdurup sağa çekip rahatsızlanan Sevim'in yanına geldi. Sevim'i kafasını kaldırıp baktığında durumunun ciddi olduğunu görerek koşarak sürücü koltuğuna oturarak güzergahında olmamasına rağmen Adana Devlet Hastanesi'ne doğru direksiyon kırdı. Yolcularda bir taraftan ambulansı aradı. Ancak sürücü son sürat kırmızı ışıklarda durmadan Sevim'i hastaneye yetiştirmek için seferber oldu. Bu arada bir taraftan da Sevim'in dilini çekmeleri için yolcuları uyardı. Çertmek tam 6 dakika da genci hastaneye yetiştirmeyi başardı.

Otobüsü yolcularla birlikte acilin önünde durdurup otobüsten atlayarak hastaneye girip sedye getirdi. Yolcularında yardımıyla Sevim'i sedyeye götüren sürücü onu hastaneye yetiştirdi. Çertmek bir taraftan da müdürlerine olay hakkında bilgi verdi. Çertmek, biraz daha hastanede kaldıktan sonra yolcuları Taşköprü'ye götürdü.

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

Bu anlar saniye saniye otobüsün güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Çertmek, yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

"Abdioğlu Mahallesi'nden yolcu alıp Adana'ya geliyordum bir yolculun rahatsızlandığını söylediler. Ben yolcuya baktım durumu acil olduğunu anlayıp hemen otobüsü hastaneye sürdüm. Onu Adana Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Ben insanlık görevimi yaptım. Ancak genç arkadaş hayatını kaybetmiş onun için çok üzüldüm. Bunu ben insaniyet namına yaptım. Yin böyle bir olay olsa yine yaparım."

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

Bu arada Sevim ise hastanede yaklaşık 1 saat yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sevim'in uyuşturucu bağımlısı olduğu uyuşturucu krizine girerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Sevim'in cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

[PAGE]

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

[PAGE]

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

[PAGE]

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü

[PAGE]

Günün kahramanı bir belediye otobüsü şoförü