Hainler yine saldırdı, 2 PKK'lı öldürüldü

Hainler yine saldırdı, 2 PKK'lı öldürüldü

Tunceli merkezde bir polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Tunceli  çarşı merkezinde Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan  Şehit Nahit Bulut Polis karakoluna PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK’lı terörist öldürüldü.. 1 Polisimiz şehit oldu..

1 vatandaşın da yaralandığı saldırının ardından kent merkezinde polis sık sık havaya ateş açtı. Kentteki gerginlik devam ederken, PKK'lıarın karakola saldırı anı kameralara yansıdı.

Tunceli merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na saat 11.28 sularında PKK’lı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Karakoldaki polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada saldırıyı düzenleyen 2 PKK’lı öldürülürken, 1 vatandaş da yaralandı. 2 PKK’lının polis tarafından öldürülmesi saniye saniye kameralara yansıdı.

a-499.jpg

Kent merkezinde şu saatlerde silah sesleri yükselirken vatandaşlar evlerine çekildi, esnaf da kepenk kapattı.
 

VAN'DA UZAKTAN KUMANDALI PATLAYICIYLA SALDIRDILAR

Van'ın Başkale ilçesi'nin İran sınırı yakınlarında 2 karakol arasında arama tarama çalışmaları sırasında, PKK'lılar tarafından önceden yola döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 asker yaralandı. Tunceli merkezde bir polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya polislerin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri birliğe de havanlı saldırı düzenlendi.

BÖLGEDE GENİŞ ÇAĞLI OPERASYON BAŞLATILDI!

Olay, Başkale'nin İran sınırı yakınlarında olan Yeşilbulak ile Sualtı Mahalleleleri arasında meydana geldi. Sabah saatlerinde iki karakol arasında mayın arama tarama çalışmalarının yapıldığı sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada 1 asker yaralandı. Yaralı asker helikopterle getirildiği Van'da Yüzüncü Yıl üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE ASKERİ BİRLİĞE HAVANLI SALDIRI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki askeri birliğe havanlı saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde bir gurup PKK üyesi tarafından Aktütün 5. Piyade Taburu ve bağlı üs bölgelerine doçka ve havanlı saldırı düzenlendi. Aktütün taburunda bulunan topçu bataryanın ise obüsler ve fırtına ile karşılık verdiği bildirildi.

POLİS ARACINA DA SALDIRDILAR

Van'da, yola barikat kurarak izinsiz gösteri yapan bir gruba müdahale eden zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı atıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece İpekyolu ilçesinin Hacıbekir mahallesinde barikat kurarak yolu trafiğe kapatan gruba müdahale etmek üzere bölgeye giden zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı atıldı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı saldırıda araçta hasar oluştu. Saldırganların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.