Hakan Fidan'la ilgili bomba kulis !

Hakan Fidan'la ilgili bomba kulis !

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifa edip önce Davutoğlu'nun danışmanı olacağı, sonra ise Dışişleri Bakanı olacağı konuşuluyor.

7 Haziran’da yapılacak seçim öncesi, milletvekili olmak isteyen kamu görevlilerinin 10 Şubat’a kadar istifa etmesi gerektiğinden, dikkatler kritik isimlere çevrildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu kabinede dışarıdan Dışişleri Bakanı olarak atanması gündeme gelen ancak istihbarat güvenliği ve çözüm sürecindeki kritik rolü nedeniyle görevinde kalan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da istifa ederek, aday olmayı tasarladığı öğrenildi. Fidan’ın, seçime kadar geçecek süreçte Davutoğlu’nun danışmanlığını yürüteceği, seçimden sonra ise Dışişleri Bakanı olacağı ifade ediliyor. Çözüm süreci ve istihbarat güvenliği nedeniyle son kararını vermeyen Fidan’ın adaylığına Davutoğlu’nun çok sıcak baktığı da kaydediliyor.

ERDOĞAN TEREDDÜTLÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Fidan’ın kritik rolü nedeniyle tereddütleri olduğu kaydediliyor. Fidan’ın istifası halinde seçime kadar geçecek süreçte, dokunulmazlık kazanması için bakanlık görevine getirilmesinin de düşünüldüğü ancak zaten görevi dönemindeki eylemlerinin soruşturulmasının Başbakan’ın iznine bağlı olduğundan, bu düşünceden vazgeçildiği kaydediliyor. Fidan’ın son kararını henüz vermediği belirtiliyor. Daha önce hakkında yakalama kararı çıkartılan ve MİT’teki “paralel yapılanma” iddialarının araştırılması konusunda büyük güven duyulan Fidan’ın tüm bu koşulları da gözönüne alarak kararını vereceği bildirildi.