Hakan Şükür: ''Kandil muhatap kabul edilirse...''

Hakan Şükür: ''Kandil muhatap kabul edilirse...''

ABD'nin PYD'ye silah yardımını yaptığını duyurmasının ardınan, Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan'ın dış politakasını eleştirdi.

AK Parti'den istifa eden Milletvekili Hakan Şükür, ABD'nin PKK'nın kolu olan PYD'ye silah yardımı yapmasını, "'Stratejik Derinlik' bu olacağı fark edemedi mi?" sözleriyle eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Akil İnsanlar Heyeti toplantısında, "PKK'nın çekilmediğini biliyorduk ama kamuoyuna deklare etmedik" sözlerini ise, Hakan Şükür, "Nasıl yorumlamak gerek? Bilen beri gelsin" diyerek eleştirdi.

Hakan Şükür'ün Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:

PYD VE KANDİL MUHATAP KABUL EDİLİRSE...

Başbakan Davutoğlu'nun "PKK'nın çekilmediğini biliyorduk ama kamuoyuna deklare etmedik" demesini nasıl yorumlamak gerek? Bilen beri gelsin.

'Stratejik Derinlik' bu olacağı fark edemedi mi? ABD: Kobani'deki Kürt kuvvetlere (PYD) havadan silah yardımı yaptı.

ABD'nin diyalog kurup, yardım yapmasının ardından ilgili bölgede artık PYD ve Kandil tek muhatap kabul edilirse bundan sonra kim şaşırır?

PYD'nin silahlandırılması Suriye'deki özerk PYD yönetiminin ABD tarafından tanınması demek. Süreci hükümet görememiş olacak ki hala sessiz!

Son gelişmelerle Başbakan'ın: "Birileri sözünü tutup çözüm sürecinde, silahları çıkarsaydı PYD'ye farklı bakardık." sözü de pek manidar!

untitled-1-copy-012.jpg