Hakkari 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Hakkari 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

Hakkari’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kutlamalara Hakkari Belediyesi'nden kimse katılmadı.

- Hakkari’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kutlamalara Hakkari Belediyesi'nden kimse katılmadı.

Kutlamaların yapılacağı Hakkari Valiliği önünde sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alınarak yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu.

BELEDİYEDEN KATILAN OLMADI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hakkari Belediye Başkanlığından kutlamalara kimsenin katılmaması üzerine belediye çelengi anonsu yapılmadı. Çelengin başında bir süre bekleyen zabıta memurları daha sonra çelengi yanlarına alarak geri döndü. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın anlam ve önemini belirten konuşmalar, geçit töreni ve valilik makam odasında tebriklerin kabulünün ardından program sona erdi.

Kutlamalara Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Utan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Murat Şehin, İl Emniyet Müdür Vekili Cafer Yaman, kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.