Hakkari-van Karayolunda Kaya Tehdidi

Hakkari-van Karayolunda Kaya Tehdidi

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari-Van karayolundaki kayalık alanda alınan tel örgülü önleme rağmen tehlikenin devam ettiğini söyledi.

- Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Hakkari-Van karayolundaki kayalık alanda alınan tel örgülü önleme rağmen tehlikenin devam ettiğini söyledi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Hakkari kent merkezinin girişinde bulunan Helil Vadisi’nde kaya düşme tehlikesine karşı 7 kilometrelik alanda aldığı tel örgülü önleme rağmen bölgede yuvarlanan kayalar kazalara davetiye çıkarıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, “Yağışların artması ile ‘ölüm virajı’ olarak bilinen bölgede dev kayalar bulundukları yerden sökülerek yola yuvarlanıyor. Yaz aylarında bölgede yapılan tel germe çalışmasında önlem olarak düşünülen bu çalışma, aslında tek örgüler için çakılan kazıkların kayaları yerinde oynatarak düşme tehlikesini arttırdı. Bu durumda bütün sürücülerin bu bölgede her an kaza ile karşı karşıya kalma riski çok yüksektir. Ben de bölgeden geçerken yola büyük kayalar düştü. Büyük bir tehlikeyi atlatmış olduk. Burada meydana gelecek ve can ile mal kaybına yol açacak kazaların yaşanmaması için bir an önce önlem alınmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

HAKKARİ-VAN KARAYOLUNDA KAYA TEHDİDİ

HAKKARİ-VAN KARAYOLUNDA KAYA TEHDİDİ

HAKKARİ-VAN KARAYOLUNDA KAYA TEHDİDİ