HAKKARİ'DE 8 EVLADIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ !

HAKKARİ'DE 8 EVLADIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ !

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde üs bölgesine yapılan saldırıda 8 asker şehit oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin kırsal bölgesinde 04.50 sularında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Kalabalık bir terörist grubunun Çukurca'daki üs bölgesine yaptığı saldırıda 6 asker şehit oldu. Yaklaşık bir saat sonra çatışma bölgesine ulaşan bir Cobra helikopter düştü. İki pilot da şehit oldu. 

Helikopterin düşme nedeninin teknik arıza olduğu açıklandı. 8 askerin de yaralandığı çatışmanın devam ettiği ve bölgede sıcak temasın sürdüğü bildirildi.

Bölgeye destek için F-16 uçakları gönderildi. İnsansız hava araçlarının yerini tespit ettiği terörist gruba yönelik müdahale devam ediyor.

6 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgeye destek için F-16 uçakları gönderildi. İnsansız hava araçlarının yerini tespit ettiği terörist gruba yönelik müdahale devam ediyor.
TSK'nın yaptığı açıklamada 6 PKK'lının öldürüldüğü de bildirildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

İç güvenlik harekatı görevi nedeniyle bir süredir Hakkari Çukurca’da bulunan  Kayseri 1’inci Komando Tugayı’nın Çığlı üs bölgesindeki Mehmetçiklerine yapılan saldırıda, açılan ilk ateşte  Gaziantep’in Nizip ilçesinden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Sadettin Bakır (29), Aslen Kırıkkaleli ancak Ankara Mamak İlçesi’nden Sağlık Astsubay Üsçavuş Merkan Şahin, Kayseri’nin Tomarza İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu (38), Piyade uzman Çavuş İbrahim Akarsu (26), Kahramanmaraş Göksun ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Ali Kocakaya (25), Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden, eşi Ankara Elmadağ İlçesinde yaşayan Piyade Uzman Çavuş Muammed Arı (30) şehit oldu. 

Şehit pilotlardan birinin de Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan olduğu öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN İLK AÇIKLAMA

"13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.
 
Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.
 
Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HAKKARİ'DE 8 EVLADIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ ! - Resim : 1

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain saldırıdan sonra Genelkurmayı arayarak bilgi aldı.

Erdoğan, “Hiçbir çatışma, hiçbir pusu, Türkiye’nin birliğini beraberliğini toprak bütünlüğünü korumaktan bizleri alı koyamayacaktır. Cesur ve fedakâr güvenlik güçlerimizin arkasında bu millet durduğu müddetçe, Türkiye tüm kanlı örgütlerden, kirli ittifaklardan bir bir kurtulacaktır.  Ülkemizin huzuruna kasteden terörle mücadele konusunda milletimizin, devletin tüm birimlerinin yanında olduğunu biliyoruz. Güvenlik güçlerimizin, askeriyle, polisiyle, köy korucusuyla, tüm birimleriyle teröre karşı son derece koordineli ve uyumlu biçimde verdiği mücadele, kararlılıkla devam edecektir” dedi.

HAKKARİ'DE 8 EVLADIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ ! - Resim : 2

ÇUKURCA'DA HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ

PKK'lilerin Çığlı askeri üs bölgelerine ateş açmasıyla başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Çukurca ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çığlı bölgesine, Çukurca ilçe merkezinde bulunan Komando Tabur Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan özel birlikler sevk edildi.

Bölgede yoğun helikopter hareketliliği başlarken, Hakkari yönünden gelen Kobra ve Sikorksky helikopterler Çığlı bölgesine doğru gitti.

1 ASKER DAHA ŞEHİT OLMUŞTU

Bölgede Mayıs ayı başında da bir asker şehit olmuştu. Uzun namlulu silahlarla açılan ateşte aynı zamanda üç asker de yaralanmıştı. Altı PKK'lının öldürüldüğü operasyon Çığlı bölgesinde gerçekleşmişti.

HAKKARİ'DE 8 EVLADIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ ! - Resim : 3

ŞIRNAK'TA 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şırnak bölgesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında dün gece çıkan çatışmalarda, bu sabah saat 07.00 itibarıyla 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede operasyonlar devam ediyor.