Halep'e 12 TIR yardım

Halep'e 12 TIR yardım

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Halep'e 12 yardım TIR'ı gönderdi.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Halep'te İnsanlık Ölmesin" temasıyla başlatılan kampanya çerçevesinde, Mersin İl Müftülüğünce toplanan 12 yardım tırı dualarla Halep'e uğurlandı. Yardım tırlarıyla Halep'e un, pirinç ve bulgur ulaştırılacak.

Mersin İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Halep'te İnsanlık Ölmesin" temasıyla başlattığı kampanyanın ilk gününde Halep'e 12 tır yardım gönderdi. İl Müftülüğü önünde cuma namazının ardından uğurlama töreni düzenlendi. Burada konuşan İl Müftüsü Ali Melek, bugün Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye'de ve yurt dışı temsilciliklerinde "Halep'te İnsanlık Ölmesin" temasıyla bir yardım kampanyası başlattığını ifade ederek, "Biz de bu kampanya çerçevesinde bugün başlayacak olmasından dolayı ilk günden kardeşlerimize yardım gönderelim istedik. Biz Halep'teki dramı Mersin'de hissediyoruz. Halep'teki yapılan zulmü burada hissediyoruz. Halep'te çocukların, mazlum insanların, yaralıların sesini biz buradan duyuyoruz. Bu yüzden kampanyanın ilk gününden yardımları yola çıkarmak istedik. Burada 4 iş adamımıza teşekkür ediyorum. Bu yardımlar onların desteğiyle oldu" diye konuştu.

"Halep'te insanlık katlediliyor"

Bundan öncede 70'in üzerinde yardım tırının Mersin'den Suriye'ye gönderildiğini kaydeden Melek, "Burada vatandaşlarımız da büyük destek oluyor. Onlar da "Biz de Halep'in sesini duyuyoruz. Bunun için Halep'in yanındayız" dediler. Burada maksat Halep'e bir çuval un, bulgur, yağ, temel ihtiyaçları göndermek değil. Buradaki mesaj önemli. Evet burada bugün 7 tır un, 4 tır pirinç, 1 tır bulgur yüklü olmak üzere 12 tır yardım malzemesini Halep'e gönderiyoruz. Biz "insanlık ölmedi, bakınız bizler millet olarak sizin yanınızdayız, Suriye'nin yanındayız, Suriye'deki, Halep'teki kardeşlerimizin, yani mazlumun, mağdurun yanındayız" mesajını vermek istiyoruz. Biz millet olarak var olduğumuz müddetçe de inşallah insanlık ölmeyecek mesajını dünyaya vermek için bu yardımlarımızı sürdürüyoruz. Orada insanlar katlediliyor. Orada şehirler haritadan siliniyor. Orada devletler ortadan kaldırılıyor. Orada insanlar can güvenliğinden emin değil. Ey insanoğlu, Allah'ın yarattığı en değerliği varlığa sahip çıkın. Bu dünya fani, ahiret ise bakidir. İşte baki alem için mümin, mazlum, masum kardeşimizin yanında olmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Yardımda bulunan herkese teşekkür eden Melek, "Biz mazlumların, masumların yanında oldukça Cenabı Hak da her zaman bizim yanımızdadır. Çünkü Müslüman kardeşimize yardım ettikçe Allah da bize yardım eder. Şu anda ülkemize birçok terör örgütü de saldırı yapıyor. FETÖ'sünden DEAŞ'ına, PKK'sına varıncaya kadar bu milletin aleyhinde olan bütün şer güçlerini Cenabı Hak perişan eylesin. Cenabı Hak bu milleti her zaman aziz eylesin" dedi.

Konuşmaların ardından Halep'e yardım için hazırlanan 12 tır, dualarla uğurlandı.

İHA

Etiketler halep