Halıcıların 'Overlokçu Geldi Hanım' İsyanı

Halıcıların 'Overlokçu Geldi Hanım' İsyanı

ZMİR Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli araçlarla dolaşıp, "Overlok makinesi ayağınıza geldi....

ZMİR Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli araçlarla dolaşıp, "Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir" anonsu yapanlara isyan etti. Ölçen, ilçe belediyelerinden yasanın uygulanmasını, denetimlerin sıklaştırılmasını ve cezaların kesilmesini istedi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, sektörün yaşadığı sorunları dile getiren, aynı zamanda İTO Meclis üyesi olan İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli kamyonetle dolaşıp "Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına, halıfleks kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir" anonsları yaparak halı satan, aracın arkasında overlok çekerek haksız rekabet yaratanlara tepki gösterdi. Ölçen, ilçe belediyelerinden yasanın uygulanmasını, denetimlerin sıklaştırılmasını ve cezaların kesilmesini isteyerek şunları söyledi:

"Bu konuda derneğe çok sayıda şikayet geliyor. Vatandaş, "sabahları overlokçu ile uyanıyorum" diyerek tepki gösteriyor. Arabanın kasasında overlok çekiliyor, el halısı toplayan da var, satan da. Sektöre darbe vuruyor. Dükkan açıp kira ve vergi ödeyen halıcılar için haksız rekabet yaratıyor. Mesleğin itibarını düşürüyor, ticari işletmelere zarar veriyor. Kabahatlar Kanunu uygulanmalı, denetimler daha sık yapılmalı, cezalar kesilmeli. Cezalar yeterli. 2015 yılı için gerçek kişilere 100 lira, ticari işletmelere ise 2 bin 124 ile 10 bin 665 lira arasında ceza öngörülüyor. cezaler kesilerek bunlar baskı altına alınmalı."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı