• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

''Halk TSK'dan hareket beklemesin''

''Halk TSK'dan hareket beklemesin''
"Artık halk TSK'dan hareket beklemesin, kenara çekildik !"
31 Ocak 2012 / 11:12

İkinci ''Ergenekon'' davasında dinlenen tutuksuz sanık Erol Mütercimler: ''Yaşar Büyükanıt bana 'Artık halk Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir hareket beklemesin. Biz kenara çekilmişiz. Balkonda bile değil, sanala geçtik. Halk isterse sivil toplum örgütlerini harekete geçirsin' dedi''

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki küçük salonda görülen duruşmada savunma yapan Erol Mütercimler, Şener Eruygur ile Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı olduğu dönemde tanıştığını söyledi.

Mütercimler, Eruygur ile 18 Mart 2005 tarihinde İzmir'deki bir programa katıldığını, kendisinin iki bayramını ve bir yılbaşısını kutladığını, tanışıklığının bu kadar olduğunu belirtti.

Mustafa Balbay ile hiç bir etkinlikte birlikte olmadıklarını, Ankara'da gazetede bile kendisini ziyaret etmediğini, sadece 3 defa telefonda konuştuklarını söyleyen Mütercimler, ''Birinci konuşmamızda kendisine köşesinde yazdığı yazı için teşekkür ettim. 2 defa da kitabımın ulaşıp ulaşamadığını sormak için aradım. Ne benim cep telefonum onda var, ne de onun bende vardır'' dedi.

Mütercimler, Sinan Aygün'ün televizyon programları için aranan bir isim olduğunu, kendisini çok aradığını ifade ederek, ''Telefon ile konuşma yoğunluğumuz 2007 yılında başladı. Ankara Ticaret Odası yayınları bana gönderiliyordu. Kendisine teşekkür etmek için arardım'' şeklinde konuştu.

Bir televizyon programında ''darbe'' ile ilgili yaptığı konuşmaya ilişkin de Mütercimler, şunları kaydetti:

''Ordu, artık çekildi ve balkondan izliyor' dedim. 'Bu ordu ile uğraşmayın, bu ordu eski ordu değil' dedim. 'Zorlamayın, gelirlerse 25 yıl gitmezler' dedim. Bu söylediğim konuları bana Yaşar Büyükanıt söyledi. Büyükanıt, 'Artık halk Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir hareket beklemesin. Biz kenara çekilmişiz. Balkonda bile değil, sanala geçtik. Hiç yokuz. Halk isterse sivil toplum örgütlerini harekete geçirsin' dedi bana. Bunu Yaşar Büyükanıt, kendi hanımının da aralarında bulunduğu bir ortamda söyledi'' şeklinde konuştu.

Bu davanın Türkiye'nin ikinci önemli büyük davası olduğunu belirten Mütercimler, ''Türkiye'nin ilk önemli davasının 1926 yılında paşalar suikastı davasıydı. İkinci önemli davası ise bu davadır'' dedi. Daha sonra Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, hava koşulları nedeniyle duruşmayı yarına erteledi.

745
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Bir efsane sona erdi...Milliler uzatmada yıkıldı !Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmış
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim