Hamile kadına saldırı olayında yeni gelişme

Hamile kadına saldırı olayında yeni gelişme

Mersin'de spor yapan hamile kadına saldıran ve tutuklanan D.K hakkında16 yaşında kız ile bir kadın, taciz suçlamasıyla şikayette bulundu.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Osmangazi Parkı'nda spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli'nin darbedilmesi olayının faili olarak tutuklanan D.K hakkında, 16 yaşında kız ile bir kadın "elle ve sözle sarkıntılık" suçlamasıyla şikayette bulunuldu. Öte yandan saldırı ile ilgili tutuklanıp ardından serbest bırakılan Mehmet Tanrıbilen, "Kendimden emindim suçlu olmadığım için. Lisanslı hentbol, basketbol oyuncusuyum. Neden bir kadına, 'Bir daha burada spor yapmayacaksın' diye saldırayım" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Turgutlu'da yaşanan olay sonrası Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerin çalışmalarının ardından yakalanarak tutuklanan D.K. hakkında, 2 kişiden daha polise şikayet geldi.

Polise başvuran kimlik bilgileri açıklanmayan bir kadın, olay günü park yakınında otomobilinin altına bakan D.K'nin elinde bulunan maddeyi üzerine atması sonrası yere düştüğünü, yanına gelen kişinin kendisine hakaret ederek "sözle taciz"de bulunduğunu öne sürdü.

D.K'ya ilişkin şikayette bulunan 16 yaşındaki kız çocuğun ise otomobiliyle yanından geçtiği sırada "elle taciz"de bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olarak araç plakasını verdiği öğrenildi.

D.K'nin kadın ve kız çocuğu tarafından teşhis edildiği bildirildi.

Zanlının da kadının suçlamasını kabul ettiğini, otomobilinin alt kısmına bakarken "kendisini izlediği gerekçesiyle" bu davranışı sergilediğini söylediği öğrenildi.

99 araç incelendi

Öte yandan, olayın ardından failin belirlenmesi ve yakalanması için polisin sürdürdüğü çalışmanın da ayrıntıları öğrenildi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç'in talimatları doğrultusunda, olayı soruşturmak ve faili yakalamak için Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekibin, bölgede bulunan tüm güvenlik kamera kayıtlarını incelediği, görgü tanıklarından tüm ayrıntıları almaya çalıştığı öğrenildi.

Zanlının bindiği otomobilin plakasının tespit edilememesi nedeniyle, ilçede bulunan aynı marka ve modeldeki 99 aracı tek tek incelemeye alan ekiplerin, araç sahiplerinden eşkale uyan 18 kişi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtildi. Polislerin, görüntülerde net seçilemeyen plakadaki harf grubunun benzerliğiyle zanlının ağabeyinin üzerine kayıtlı otomobile ulaştığı, ardından da D.K'yi tespit ettiği kaydedildi. Tuğla fabrikasında çalışan, haberler nedeniyle 2 gündür işine gitmeyen D.K, otomobili tamir için sanayi sitesine gidince gözaltına alındı.

Emniyete ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen D.K'nin, güvenlik kamera görüntüleri gösterilince olayı kabul ettiği öğrenildi.

Öte yandan zanlı D.K'nin "yanlış iğne" nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl yürüyemediği ve tedavi gördüğü, bu nedenle psikolojik sorunlar yaşadığı ve ilaç tedavisi uygulandığı öğrenildi.

Deliller üzerine M.T. serbest kaldı

Zanlının yakalanmasına yönelik sürdürülen takip sırasında, aynı marka ve modelde araç sahibi olduğu ve eşkal benzerliği nedeniyle gözaltına alınan, mağdur ve tanıklar tarafından da "saldırgana benzetilmesi" üzerine mahkemece tutuklanan M.T'nin, serbest bırakılmasında da polisin topladığı delillerin rol oynadığı belirtildi.

Polisin, olay saatinde M.T'nin evinden çıkmadığına ve otomobilinin evinin önünde park halinde olduğuna ilişkin güvenlik kamera kayıtlarına ulaşmasının ardından, bu görüntüleri mahkeme heyetine sunarak serbest kalmasını sağladığı kaydedildi.

"Ben de sporcuyum neden saldırayım"

Olay anında orada olmadığını ispatlayarak serbest kalan Mehmet Tanrıbilen ise yaşadıklarına tepki gösterdi. Tanrıbilen, "Kendimden emindim suçlu olmadığım için. Lisanslı hentbol, basketbol oyuncusuyum. Neden bir kadına, 'Bir daha burada sporyapmayacaksın' diye saldırayım" dedi. Olay anında "eşi ve iki çocuğu ile birlikte evinde olduğunu" söyleyen Tanrıbilen, "Aracımın saldırganın aracına benzemesi nedeniyle şüpheli olarak gözaltına alındım. Olaydan sosyal medyadaki paylaşımlar ve TV'lerdeki yayınlardan haberdar oldum" diye konuştu.

 

Olay

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 7 Aralık'ta parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Kaya Tireli, bir saldırgan tarafından darp edilmişti. Olay üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ilk etapta gözaltına alınan M.T. tutuklanmış, saldırganın bu kişi olmadığının anlaşılması üzerine ise serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı sürdüren polis, daha sonra D.K'yi gözaltına almış, suçunu itiraf eden zanlı sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

AA