Hamilelik Döneminde Saçlara Dikkat

Hamilelik Döneminde Saçlara Dikkat

Normalde saçlarımızın yüzde 85-95'i uzama, yüzde 5-15'inin ise dinlenme aşamasında olduğunu belirten uzmanlar, dinlenme aşamasının sonunda saçların...

Normalde saçlarımızın yüzde 85-95'i uzama, yüzde 5-15'inin ise dinlenme aşamasında olduğunu belirten uzmanlar, dinlenme aşamasının sonunda saçların genellikle yıkama ve tarama sırasında döküldüğünü, daha sonra yeni saç telleri bunların yerini aldığını kaydetti.

Este Sense Medikal Estetik Merkezi Kurucusu Türkan Sezer, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Hamilelik sırasında yükselen östrojen seviyeleri nedeniyle uzama aşamasının süresi uzarken dinlenme aşamasında olanlarınki kısalır; dolayısıyla da dökülen saç sayısında bir azalma meydana gelir. Yani gebelikte hiç sahip olmadığınız kadar güçlü ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Ancak, doğum sonrası östrojen seviyesinin aniden düşmesi sonucu birçok saç teli hızla dinlenme aşamasına geçip dökülmeye başlar. Bu dökülme zamanla azalarak doğumdan sonra 6-12 ay içinde eski haline döner. Doğum sonrası saç dökülmesi kalıcı bir saç dökülmesi değildir ve bu durumda herhangi bir tedavi uygulanması gerekmez" dedi.

EMZİREN ANNELERE ANNE BAKIMI

Anneliğin şüphesiz dünya üzerindeki en kutsal duygu olduğunu ifade eden Sezer, "Hamilelik ve emzirme sürecinde bebeğinin sağlığını ilk sırada tutan anneler, bu dönemde bebeğine zarar verme endişe ile hiçbir kişisel bakım sürecine girmeden geçiriyor. Gelişen teknoloji uygulamalar ile anne adayları ve emziren anneler artık kişisel bakımları ve güzellikleri için çeşitli yöntemleri uygulayabiliyor" diye konuştu.

Türkan Sezer, anneler ve anne adayları için uygulanan yöntem hakkında şu bilgileri verdi;

"Hamilelik ve doğum sonrası süreçte yaşan fiziksel ve hormonal değişimler bazı anne adaylarında beklenmedik olumsuz cilt sorunlarına neden olabiliyor. Bizler kliniğimizde geliştirdiğimiz "anne bakımı" ile bu sorunların tedavisini yapıyoruz. Hiçbir risk ve yan etkisi olmayan bu bakım sonucunda anneler ve adaylarda mutlu oluyor.

Anne bakımı nano-teknolojik ürünlerin kullanılarak yapıldığı özel bir bakımdır. Kana karışmadığı gibi cilt tarafından emilmesi bebek için her hangi bir tehlike oluşturmaz. Yapılan bakım sonucunda güzelleşen cilt ile lahusalık dönemini daha mutlu atlattığını söyleyen hastalarım oldukça fazla."