• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 11 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Eurovision'da Türkiye üzüldü, sevinen İsveç oldu !
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
İstanbul HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Hanefi Avcı, Savcı Berk'e 20 bin lira tazminata mahkum oldu

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Cemaat Bugün Devlet’ kitabında Savcı Mehmet Berk’e yönelik ifadeleri nedeniyle 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.
01.02.2012 12:52

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar, Dün Cemaat Bugün Devlet’ kitabında Savcı Mehmet Berk’e yönelik ifadeleri nedeniyle 20 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkeme, Avcı’nın kitaptaki iddialarının Mehmet Berk’in kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu belirtti.

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Devrimci Karargah ve Odatv davaları kapsamında tutuklu olan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında, “Haliçte Yaşayan Simonlar, Dün Cemaat Bugün Devlet” adlı kitabındaki sözleri nedeniyle 100 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Küçükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesinde, Avcı’nın yazdığı kitabın Mehmet Berk ile ilgili bölümlerinde, gerçeklerle uzaktan yakından alakası olmayan, şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde, Berk’in onur ve saygınlığına yönelik gerçek dışı ithamlarda bulunulduğu kaydedilmişti. Kitapta katlanılması ve tahammülü mümkün olmayan hakaretler ve isnatlar içeren açıklamaların olduğu belirtilen dilekçede, yapmış olduğu görev nedeniyle kamuoyunun yakinen tanıdığı Mehmet Berk’in kamuoyunda itibarı ve saygınlığının zedelendiği, kişilik haklarının ihlal edildiği, ve Berk hakkında yargısız infazda bulunulduğu ifade edilmişti.

Dilekçede, “Hanefi Avcı’nın kaleme aldığı kitabın kamuoyunda oluşturduğu etki, satış rakamları, ulaştığı kitle ve Hanefi Avcı’nın hakaret, yalan ve iftiralarla kaleme aldığı kitaptan elde ettiği gelir de dikkate alınarak Mehmet Berk’in manevi olarak yıpratılmasının ve incinen mesleki onurunun telafisi olmayacak ise de Hanefi Avcı’nın kasıtlı olarak yazdığı haksız ve mesnetsiz iddiaları dolayısıyla 100 bin TL manevi tazminat ödemesini talep ediyoruz.” denmişti.

Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden dava karara bağlandı. Duruşmaya, Hanefi Avcı ve Mehmet Berk’in avukatları katıldı. Mahkeme, söz konusu kitapta savcı Mehmet Berk’in “kişilik haklarına saldırı” olduğu gerekçesiyle Hanefi Avcı’yı tazminata mahkum etti. Kitapta Berk’e hakaret edildiğini belirten mahkeme, Avcı’nın Berk’e 20 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, söz konusu kitabında, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk hakkında bazı iddialar ortaya atmıştı. Avcı, kitabın bir bölümünde eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan’ın tutuklandığı ve savcı Berk’in yürüttüğü uyuşturucu çetesine yönelik operasyonu da konu almıştı. Dosyaların savcı ve mahkemelere gönderildiği UYAP sistemine dışarıdan müdahale edilerek Arslan’a ilişkin dosyanın savcı Berk’e özellikle verildiğini iddia eden Avcı, savcı Berk ile operasyonu gerçekleştiren polislerin ‘Emin Arslan’a komplo kurduğunu’ öne sürmüştü.



CİHAN

65
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Bir efsane sona erdi...Milliler uzatmada yıkıldı !Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmış
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim